Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Sausumos pajėgų kariai rungsis dėl geriausiųjų pėstininkų vardo

Trečiadienis, 09 September 2020 08:47 Parašė 

Rugsėjo 9-10 d. geriausi kariuomenės pėstininkai rungsis Gaižiūnų poligone (Jonavos r.) vyksiančiose kasmetinėse Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų skyrių varžybose. Šiais metais dėl geriausiųjų vardo susirungs 16 pėstininkų skyrių. Kartu su Lietuvos kariais varžybose dalyvaus pėstininkų komandos iš Estijos, Jungtinių Valstijų, Latvijos, Norvegijos ir Vokietijos.

Beveik dvi paras truksiančių varžybų metu kariai privalės įveikti taktinį žygį ir pakeliui įvykdyti jiems skirtas užduotis. Rungčių metu bus tikrinamas karių gebėjimas maskuotis ir orientuotis vietovėje, įveikti įvairias gamtines ir improvizuotas kliūtis, naudoti priskirtą ginkluotę ir atlikti kovinius šaudymus, teikti medicininę pagalbą, įrengti patrulio bazę ir kt. Tikslus užduočių sąrašas kariams nėra skelbiamas iš anksto.

Komandas vertins iš Sausumos pajėgų vadovybės ir vienetų vyriausiųjų puskarininkių bei Juozo Lukšos mokymo centro karių sudaryta vertinimo grupė. Nugalėtojų komanda iškovos pereinamąją varžybų taurę bei teisę metus vadintis geriausiais Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgose. Stipriausiai pasirodžiusiai užsienio komandai atiteks mažesnė varžybų taurės kopija.

Tradicinėmis, jau aštuntą kartą vyksiančiomis varžybomis siekiama įvertinti Sausumos pajėgų pėstininkų skyrių karių ir vadų sugebėjimą vykdyti jiems skiriamas užduotis įvairiomis sąlygomis, esant nuovargiui ir veikiant mūšio stresui, taip pat skatinti tarptautinį bendradarbiavimą.

2019 m. varžybose nugalėjo kariai iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės.

KAM inf.

Gr. Michail Lysenko nuotr.