Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Etikos sargai nepradės tyrimo dėl Ruklos seniūnės elgesio

Antradienis, 08 September 2020 16:24 Parašė 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nepradėti tyrimo dėl Jonavos rajono savivaldybės Ruklos seniūnijos seniūnės Vilmos Akvilės Karoblienės elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatoms. VTEK užteko savivaldybės komisijos atlikto tyrimo išvadų, kad seniūnė įstatymo nepažeidė.

Savivaldybės sudaryta galimo tarnybinio nusižengimo tyrimo komisija nustatė, kad V. A. Karoblienė liepos 1 d. po darbo valandų tarnybiniu automobiliu važiavo iš Ruklos į Jonavą paimti krūmapjovei reikalingą detalę.

Savivaldybės Tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo taisyklėse nurodyta, kad seniūnas automobilį gali naudoti tik tarnybos reikmėms bet kuriuo paros metu, kai įvyksta nenumatyta aplinkybė bei reikia savalaikiai užtikrinti darbų atlikimą.

Todėl komisija nusprendė, kad seniūnė įstatymo nepažeidė, nes naudojosi savivaldybės automobiliu tarnybinėms pareigoms vykdyti.

V. A. Karoblienės elgesį Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriui ir VTEK skundė rajono tarybos narys, TS-LKD partijos Jonavos skyriaus pirmininkas Gintas Jasiulionis.

Tarybos narys liepos 1 d. vakare važiavo iš paskos seniūnės automobilio ir fotografavo, nuotraukas siuntė administracijos direktoriui ir etikos sargams.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai G. Jasiulionis etikos sargams skundžia Jonavos rajono savivaldybės administracijos darbuotojų veiksmus.

Parengta pagal Jonavos savivaldybės inf.