Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

Ambicingoje „Jonavos“ komandoje nusimato didelės buvusių LKL žaidėjų gretos

Pirmadienis, 07 September 2020 08:17 Parašė 

„Jonavos“ komanda siekia surinkti ambicingą sudėtį ir kovoti ne tik dėl prizinių vietų, bet ir dėl titulo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Klubo vairą perėmus ilgamečiam Prienų simboliui Virginijui Šeškui, sudėtyje nusimato nemažai gerai žinomų ir pajėgių pavardžių.

„Jonavos“ treniruotėse pluša Giedrius Staniulis, Egidijus Dimša, Rokas Ūzas, Gilvydas Biruta, Ignas Labutis, Modestas Žaunieriūnas, Nojus Pankratjevas. Maža to, V.Šeškus į Jonavą prisivilioti aktyviai siekia ir Laimoną Kisielių bei Mindaugą Lukauskį. Taip pat kvietimo sulaukti gali ir Simas Buterlevičius.

Be to, „Jonava“ sudėtyje norėjo turėti dar daugiau patyrusių žaidėjų, tačiau generaliniu rėmėju turėjęs būti partneris atsisakė bendradarbiavimo, tad komandai teks ieškoti naujo finansų šaltinio.

Ne vienas iš būsimų ar potencialių „Jonavos“ narių dar praeitą sezoną žaidė Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). L.Kisielius atstovavo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, nors jį kankino trauma, M.Lukauskis – Prienų „CBet“, E.Dimša – Alytaus „Dzūkijai“, G.Biruta – Panevėžio „Lietkabeliui“, I.Labutis – Kėdainių „Nevėžiui“.

L.Kisielius per 19 minučių pelnė 5,8 taško, atkovodavo 1,8 kamuolio ir atlikdavo 1,9 perdavimo, M.Lukauskis per 20 minučių metė po 5,5 taško ir atkovojo 2,7 kamuolio, E.Dimša per 24 minutes fiksavo 8,2 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio skaičius.

Tuo tarpu G.Biruta per 11 minučių rinko 4,3 taško bei 1,6 atkovoto kamuolio, o I.Labutis – 2,4 taško bei 1,3 atkovoto kamuolio per 11 minučių.

G.Staniulis ir R.Ūzas rungtyniavo Prancūzijos trečiojoje lygoje, M.Žaunieriūnas ir N.Pankratjevas – Jonavoje, S.Buterlevičius – Rumunijoje ir Švedijoje.

Parengė GYTIS RAMANAUSKAS