Paskelbtas Miesto naujienos

Senamiesčio gimnazijos DofE komanda pasiekė bronzinį lygmenį

Pirmadienis, 07 September 2020 08:12 Parašė 

Rugpjūčio pabaigoje Senamiesčio gimnazijos mokinės Liepa Mockutė, Gabija Paškevičiūtė, Danielė Ambrulevičiūtė ir Gabrielė Degtinkova sėkmingai įveikė kvalifikacinį DofE programos 24,7 km žygį Kauno marių regioniniame parke, surinko jo metu informaciją apie 4 piliakalnius bei Pažaislio vienuolyną bei sukūrė filmuotą medžiagą. Tad rugsėjo 24 d. bus apdovanotos programos bronziniais ženkleliais ir tarptautiniais sertifikatais.

Jei nuspręstų studijuoti Didžiojoje Britanijoje, tai suteiktų joms papildomą balą, šį sertifikatą palankiai vertina darbdaviai ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Programos dalyviai įgauna patirčių, kurios vėliau labai praverčia įvairiose situacijose. Juk per metus teko pasiekti keturiose Dofe programos dalyse – įgūdžių, aktyvios veiklos, savanorystės ir žygių – išsikeltus tikslus.

Būsimoji abiturientė D. Ambrulevičiūtė dalindamasi įspūdžiais džiaugėsi: „Metus trukęs projekto etapas buvo puiki patirtis, supratau, kaip planuoti laiką, išbandžiau naujų dalykų, išmokau perlipti per save. Būtent žygyje išmokau daugiausia“.

Gabija Paškevičiūtė savo ruožtu ypač vertina savanoriavimą bibliotekoje, prisimena, kaip mokytojavo senjorams ir vaikams, išmoko daug geriau dirbti su išmaniosiomis technologijomis. Ji įgijo kantrybės ir valios siekti tikslo.

„Programa puikiai pritaikyta iššūkių mėgėjams. Daug supratau apie save, pritaikiau žinias, kaip elgtis laukuose per stiprią audrą. O sunkiausia buvo ne fizinis krūvis, bet blogos mintys, kurios plūsta apėmus nuovargiui. Tada ir gimsta supratimas: kol motyvuosiu save susikoncentruoti į tikslą, aš ištversiu ir pasieksiu finišą“, - apibendrina patirtį L. Mockutė.

Senamiesčio gimnazijos mokytojų grupė – koordinatorė Jolanta Macaitienė, veiklų vadovė Giedrė Bazilevičienė, žygio vadovė Rita Lisauskienė – ne kartą dalyvavo dalykiškuose, intensyviuose mokymuose. Tad visų bendras susitelkimas ir administracijos palaikymas lėmė, kad projekto vykdymo gimnazijoje kokybės vertinimo metu buvo gautas patvirtinimas: esame kokybiškai programą įgyvendinanti organizacija, besilaikanti tarptautinio fondo ir Nacionalinio apdovanojimų centro nustatytų reikalavimų. Tad DofE programos licencija pratęsta 3 metams.

Džiaugiamės tokiu vertinimu, nes esame Jonavoje vienintelė mokykla, vykdanti šią tarptautinę programą.

Senamiesčio gimnazijos inf.