Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Rudeniop pasipiktinimą turėtų pakeisti padėka

Penktadienis, 06 May 2016 14:00 Parašė 

Praėjusį pirmadienį tradiciškai surengta miesto apžiūra, į kurią meras Mindaugas Sinkevičius pakvietė rajono žiniasklaidos atstovus, UAB „Jonavos paslaugos“ direktorių Edmundą Muloką, miesto seniūną Povilą Beišį, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėją Vilmą Matijošaitienę, Viešosios tvarkos skyriaus vedėją Andrių Venckų.

Į rajono vadovą kreipėsi UAB „Jonavos stalius“ atstovai, prašydami panaikinti nelegalų įvažiavimą į aikštelę prie Fabriko g. 44 pastato iš Topolių g. Į prašymą atsižvelgta: miesto seniūnas įpareigotas, kad būtų panaikinta apsisukimo vieta – čia turėtų sužaliuoti veja, planuojama įrengti bortelius.

Antram gyvenimui šią vasarą turėtų būti prikeltas vandens bokštas, esantis Vilties g. Čia rinksis tie, kurių hobis – laipiojimas. UAB „Jonavos vandenys“ bokštą nudažys, sutvarkys tvorą; specialistai pritvirtins laipiojimui skirtus kybius, na, o miesto seniūnija šalia pagal galimybes turės įrengti 2–3 automobilių parkavimo vietas, kad aukščio mėgėjų mašinos netrukdytų kitiems eismo dalyviams.

Prie Šmatų kapinių, kaip praeities reliktas, stūkso elektros stulpai be laidų. Niekam nereikalingi, todėl artimiausiu metu bus nugriauti, nebent vienas liks, kad ant jo būtų įtaisyta stebėjimo kamera, fiksuojanti, kas čia veža ir prie konteinerių palieka senas padangas, kitas stambiagabarites atliekas. Meras atkreipė dėmesį į seną kapinių tvorą, tačiau ji bus pakeista vėliau: prioritetas – išasfaltuoti naująjį kapinių keliuką.

Jonaviečių laukia itin rimtas išbandymas: reikės eismo dalyvių kantrybės ir dar kartą kantrybės, tolerancijos, tarpusavio supratimo ir pažaboti besikaupiantį pyktį. Užtat vėliau bus atlyginta patogiomis rekonstruotomis Vasario 16-osios, A. Kulviečio ir Chemikų g.

O kol kas rajono vadovai suka galvas, kaip kuo racionaliau nukreipti eismo srautus, ieškoti optimaliausių variantų bus įpareigota ir Saugaus eismo komisija.

Miesto apžiūros dalyviai nuvyko į Kranto g.: čia, uždarius Vasario 16-osios g., bus galima įvažiuoti į Rimkų mikrorajoną vykstantiems iš Kauno pusės. Kadangi jau šį mėnesį bus pradėta rekonstruoti Vasario 16-osios g., meras nurodė „greituoju būdu“ ir kokybiškai atlikti Kranto g. remontą.

Ypač didelis galvosūkis laukia, kai prasidės A. Kulviečio g. rekonstrukcija. Gatvė bus tvarkoma iš pagrindų, nuimant asfaltą ir klojant naują pagrindą, tad „kulviečiams“ patekimas į namus bus gana komplikuotas.

„Rudeniop pasipiktinimas virs padėkomis, tikėkimės“, – baigdamas miesto apžiūrą sakė rajono vadovas.

Karolina VIČIŪTĖ