Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Paplūdimio tinklinio turnyro pabaiga - su dirbtiniu apšvietimu

Trečiadienis, 29 July 2020 09:31 Parašė 

Liepos 24 dieną centriniame miesto stadione įvyko antrasis šios vasaros sezono paplūdimio tinklinio turnyras, skirtas paskutiniajam Lietuvos didžiajam etmonui Simonui Kosakovskiui pagerbti.

Šįsyk turnyre savo jėgas išbandyti nusprendė 17 mišrios sudėties komandų: 5 poros buvo sudarytos iš abiejų jonaviečių, 2 poros – mišrios, o 10 porų – svečiai iš kitų miestų. Šios komandos buvo suskirstytos į 4 grupes ir tarpusavyje ratu aiškinosi, kurio dvi stipriausios pateks į atkrintamąsias.

Grupių etapą ir atkrintamųjų barjerą perkopė bei į finalinį ketvertą pateko 2 jonaviečių, 1 mišri ir 1 svečių komanda. Po pusfinalio kovų ir rungtynių dėl vietų paaiškėjo, kad paskutinio Lietuvos didžiojo etmono Simono Kosakovskio taurę laimėjo jonaviečiai Oksana Ovčinikova ir Arturas Daujotas. Ši pora tradiciškai pademonstravo puikią sportinę formą ir nuosekliai laimėjo dar vieną mišrių komandų turnyrą.

Vicečempionais po dramatiškos finalo kovos liko jonavietės Gabijos Kasperavičiūtės ir marijampoliečio Klaido Šapalo pora. Jiedu tik lemiamame trečiajame sete turėjo pripažinti turnyrą laimėjusių O.Ovčinikovos ir A.Daujoto pranašumą. Trečiasis setas buvo žaidžiamas iki 11 taškų: nors setui artėjant į pabaigą vicečempionų pora pirmavo rezultatu 9:5, laimėti rungtynių nepavyko.

Trečioje vietoje liko Karolinos Skilinskienės ir Tomo Vyšniausko pora. Patirti fiasko vieni turnyro lyderių galėjo dar ketvirtfinalyje, kuriame tik po dramatiškos ir atkaklios kovos buvo laimėta prieš Jonavos tinklinio trenerės Rositos Nevulytės ir klaipėdiškio Lauryno Gečo komandą. Pusfinalyje pralaimėję, Latvijos atvirojo paplūdimio tinklinio čempionato „Ergo Open“ dalyvė K.Skilinskienė ir kaunietis T.Vyšniauskas po trijų setų kovos įrodė pranašumą prieš jonaviečių porą Airą Kaunietę ir Mėrūną Savicką, kuriuos palikdami per plauką nuo apdovanojimų pakylos pasidabino bronzos medaliais.

Kadangi turnyre dalyvavo 17 komandų, atkrintamosios vyko su dirbtiniu apšvietimu – sutemus įsijungė prie paplūdimio tinklinio aikštelių esantys žibintai ir taip užtikrino sklandžią turnyro pabaigą, kuri užsitęsė iki 23:30 val.

Šiemet, švenčiant Jonavos miesto 270-ąjį gimtadienį, visi Jonavos kūno kultūros ir sporto centro organizuojami paplūdimio tinklinio turnyrai skirti Jonavą kūrusiems asmenims pagerbti ir svarbią miesto istoriją prisiminti. Simonas Kosakovskis (1741–1794) – vienas aktyviausių Švietimo epochos Abiejų Tautų Respublikos – Žečpospolitos – valstybininkų, priskirtinas prie ryškiausių Senosios Lietuvos valstybės – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės – istorinių asmenybių, lemtingai paveikusių visuomenės būvį ir valstybės raidą.

Svarbiausios S.Kosakovskio visuomeninės raiškos sferos buvo politika ir karyba, epizodiškai – diplomatija. Šiose srityse karjerą pradėjęs dar valdant Augustui III Vetinui, per visą Stanislovo Augusto Poniatovskio tris dešimtmečius trukusį valdymą S. Kosakovskis dalyvavo visose svarbesnėse ATR visuomenės gyvenimo akcijose ir procesuose, viešai ar užkulisiuose, dažnai vaidindamas vieną pirmųjų vaidmenų. (Vydas Dolinskas "Simonas Kosakovskis. Politinė ir karinė veikla LDK 1763 - 1794).

JKKSC inf.
A. Šimulio nuotr.