Paskelbtas Miesto naujienos

M. Sinkevičius: tarybos narys už sporto salę paprašė trigubai daugiau, nei rinkos vertė

Penktadienis, 24 July 2020 09:29 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybė nepirks sporto salės Juškonių kaime už beveik trigubą nei rinkos kainą – tokią pasiūlė Pauliukų žemės ūkio bendrovės, turto savininkės, valdybos pirmininkas, rajono tarybos narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Jonavoje Andrejus Štombergas.

Jo teigimu, Pauliukų žemės ūkio bendrovė savo jėgomis pasistatė sporto kompleksą, jis esą pritaikytas rengti visų sporto šakų varžybas, turtu naudojasi vietos bendruomenė.

„1998 metais esame sudarę panaudos sutartį su Jonavos rajono savivaldybe, kad sporto kompleksu galėtų naudotis ir organizuoti varžybas ir didesniu seniūnijos mastu. Kadangi greit baigsis turto panaudos sutartis, o sporto kompleksas reikalingas seniūnijos funkcijoms vykdyti, prašome apsvarstyti galimybę nupirkti sporto kompleksą", - rašte savivaldybės merui aiškina bendrovės valdybos pirmininkas A. Štombergas.

Tarybos nario kreipimesi nurodyta sporto komplekso statybos vertė – 292 tūkst. eurų, likutinė balansinė vertė – 150 tūkst. eurų. Susitikimuose su savivaldybės vadovais tarybos narys sporto salę savivaldybei siūlė įsigyti už 110 tūkst. eurų.

Tuo tarpu savivaldybės užsakytas turto vertintojas nustatė, kad Juškonių kaime siūlomo įsigyti turto vertė siekia vos 40 tūkst. eurų.

„Per ilgą sporto salės panaudos laikotarpį savivaldybė ne kartą investavo į šios salės atnaujinimą taip pagerindama šio turto vertę. O dabar tarybos narys savivaldybei pasiūlė dar kartą susimokėti net už tai, kas investuota. Ne paslaptis, kad kaimo teritorijose vaikų mažėja, nyksta mokyklos, tad šiame fone tarybos nario siūlymas savivaldybei įsigyti sporto salę už kainą, beveik trigubai didesnę nei reali rinkos vertė, atrodo kaip nesusipratimas.

Nežinau, ar tai tik tarybos nario – savininko iniciatyva, ar tokį „sandorį" remia ir jo kolegos opozicijoje, bet siekis naudotis mokesčių mokėtojų pinigais ir tarybos nario statusu siekiant spręsti savo nekilnojamojo turto likvidumo klausimus atrodo mažų mažiausiai gėdingas, jei ne skandalingas.

Kol vadovausiu rajonui, tokie sandoriai nebus įmanomi, nors suprantu, kad tai gali iššaukti pseudo kritikos laviną man ar tuščias interpeliacijas kitiems rajono vadovams",  - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Daugiau nei prieš 30 metų statyta sporto salė Liepų gatvėje, Juškonių kaime, nuo Jonavos miesto nutolusi 20 km.

1998 m. sudarytoje patalpų panaudos sutartyje tarp A. Štombergo ir tuomečio rajono mero J.K. Sungailos nurodyta, kad savivaldybė salės įrengimo darbams iš biudžeto skyrė 80 tūkst. litų.

 

Jonavos savivaldybės inf.