Paskelbtas Rajono naujienos

Bendrystė stiprina draugystę

Ketvirtadienis, 16 July 2020 13:33 Parašė 

Asociacija „Bukonių krašto šeimos namai“ kaimo turizmo sodyboje „Pocynė“ organizavo stovyklą vaikams „Sportas – sveikata“. Tai vietos projekto „Nuo bendrystės link draugystės“ įgyvendinamo ES ir Jonavos rajono savivaldybės lėšomis pagal VPS priemonę „Bendradarbiavimo tinklų ir savanoriškos veiklos organizavimas“ viena iš veiklų.

Stovykla organizuota kartu su projekto partneriais: Jonavos r. Bukonių mokykla – daugiafunkciu centru, Panoterių krašto ir Vaivadiškių kaimo bendruomenėmis.

Penkių dienų veiklose 30 vaikų dalyvavo pirmą stovyklos dieną sudarytose keturiose komandose, į kurias pasiskirstė pačių dalyvių iniciatyva teritoriniu principu pagal gyvenančius Bukonių ir Šilų seniūnijų kaimuose.

Stovykloje vaikai ir paaugliai varžėsi paplūdimio tinklinio, futbolo, kvadrato, estafečių varžybose. Turistinio žygio į Petro Vaičiūno tėviškę sužinojo apie iškilaus Panoterių krašto poeto, dramaturgo ir vertėjo gyvenimą ir kūrybą. Smagaus susitikimo su Panoterių krašto bendruomenės nariais pagilino Lietuvos istorijos žinias, sužinojo  daugybę įdomių dalykų apie Panoterių miestelio ir jo apylinkių praeitį ir dabartį.

Dalyvaudami stovyklos veiklose, vaikai stiprino bendravimo ir bendradarbiavimo su bendraamžiais, savanoriais, bendruomenių nariais įgūdžius, geriau pažino vieni kitus, geros emocijos per bendrystę stiprino draugystės ryšius, ugdėsi socialinius įgūdžius. Refleksijų metu organizatoriai ir dalyviai džiaugėsi sėkmėmis, pasiteisinusiais lūkesčiais, aptarė tobulėjimo galimybes.

Varžybų, konkursų nugalėtojai buvo apdovanoti prizinėmis taurėmis, diplomais ir atminimo dovanėlėmis.

Dalyviai taria nuoširdų AČIŪ organizatoriams, savanoriams už suteiktas galimybes dalyvauti savęs tobulinimo veiklose, „Pocynės“ sodybos šeimininkams už svetingumą.

Iki susitikimo antroje stovykloje...

Dalia Autukienė,

Bukonių mokyklos – daugiafunkcio centro direktorė