Paskelbtas Miesto naujienos

Aktyvi veteranų veikla ilgina jaunystės polėkį ir idėjas

Antradienis, 14 July 2020 09:48 Parašė 

Liepos pradžioje Jonavos kultūros centre įvyko Chemikų veteranų klubo, vadovaujamo Joanos Tatarūnienės, ataskaitinis susirinkimas, kuriame išsamiai aptarti praėjusių metų darbai, nemažai dėmesio skirta kultūrinei veiklai, analizuota finansinė padėtis, pakeisti bei patikslinti klubo nuostatai.

Ryšys nenutrūko

Chemikų veteranų klubą, įkurtą prieš penkiolika metų, sudaro tvirta garbaus amžiaus žmonių bendruomenė. Pasak vadovės J. Tatarūnienės, klubo tikslas – organizuoti turiningą laisvalaikį ir poilsį sambūriui priklausantiems žmonėms, puoselėti įmonės darbuotojų tradicijas, o svarbiausia – „nenutolti vieniems nuo kitų, bet išlikti tokia pačia šeima, kokia buvo dirbdami „Achemoje“.

„Nors esame senjorai, bet mes labai artimai bendraujame su gamykla, jos vadovais ir jaunimu. Buvome taip įsibėgėję, kad kiekvieną mėnesį rengdavome susitikimus. Džiaugiamės, kad mus pakvietė dalyvauti akcinės bendrovės „Achema“ veteranų šventėje, tai rodo pagarbą žmonėms, dalį savo gyvenimo atidavusiems įmonės puoselėjimui ir jos darbo rezultatams. Gruodžio mėnesį gamyklos techninėje bibliotekoje surengėme jaunimo ir mūsų narių rankdarbių parodą, veikusią dvi savaites, tad kiekvienas, kuriam įdomūs bendrovės darbuotojų talentai ir sugebėjimai, galėjo pamatyti jų sukurtas grožybes. Malonu, kad parodos atidaryme dalyvavo įmonės generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas, personalo direktorė Inga Jakučinskienė, kiti mūsų idėjas remiantys žmonės“, – pasakojo J. Tatarūnienė.  

Ji apgailestavo, kad dėl koronaviruso epidemijos paskelbtas karantinas sugriovė daug įdomių ir gražių planų. Sakykime, artėjant Šv. Velykoms, veteranų klubo taryba buvo nutarusi surengti užsiėmimus, kuriuose visi norintys galėtų išmokti nupinti verbą bei skoningai nudažyti margučius. „Turime tokių darbščių žmonių, kurie galėjo būti puikiais mokytojais. Bet COVID-19 viską suardė. Labai apmaudu, kad nebeišvykome į Karaliaučių, Ventspilį, nebegalėjome dalyvauti jokiuose renginiuose, buvome priversti sėdėti namuose. Tikėkimės, kad pandemija kada nors baigsis, ir galėsime padaryti tai, ką sužlugdė neramus šių metų pavasaris“, – vylėsi pirmininkė.

Gelbsti parama

Pranešėja atkreipė dėmesį, kad klubo narių skaičius per visą veiklos laikotarpį sumažėjo beveik per pusę ir dabar jį sudaro 328 asmenys. Pasak vadovės, sumažėjimo priežastys yra įvairios – vieni išstoja, kiti veiklą sustabdo, trečiuosius pasišaukia Amžinosios ramybės pasaulis. Pernai klubas neteko 17-os savo bendraminčių, šiemet į Anapilį išėjo šeši klubo nariai. Sambūrio gretose – įvairaus amžiaus žmonės, jauniausiam asmeniui yra 70-imt, o vyriausiasis sulaukė 90-mečio.  „Mes suprantame, kad nė vienas nesame amžinas, kiekvieno netektis visus paliečia gana skaudžiai. Todėl stengiamės dovanoti vieni kitiems gerą žodį, smagią nuotaiką, ateinančios dienos laukiame tarsi šventės“, – sakė pašnekovė.

Vadovė įsitikinusi, kad kiekvienas žmogus, praeityje kūręs ir puoselėjęs „Azoto“ gamyklą, vėliau pavadintą akcine bendrove „Achema“, net ir sulaukęs garbaus amžiaus, jaučia bendrovės vadovų palaikymą ir įmonėje dirbančio jaunimo geranorišką dėmesį. „Kažkada gamyklą kūrėme mes, o dabar džiaugiamės jaunąja karta, linkime visiems achemiečiams kruopštaus ir sutelkto darbo, sėkmės ir gerų gamybos rezultatų“, – linkėjo pirmininkė.

Ataskaitinio susirinkimo metu J. Tatarūnienė pabrėžė, kad sėkmingas klubo gyvavimas priklauso nuo akcinės bendrovės valdybos teikiamos paramos. „Jeigu mūsų neparemtų įmonės vadovybė, mūsų veikla netektų prasmės ir užgestų. Praėjusių metų pabaigoje „Achemos“ valdybos pirmininkė p. Lidija Lubienė, akcinės bendrovės generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas mūsų veiklą įvertino palankiai ir klubui skyrė 15 tūkstančių eurų finansinę paramą. Dėl užklupusios pandemijos šie pinigai dar nepaliesti. Dėkojame geradariams už veteranams skiriamą dėmesį ir pagarbą garbaus amžiaus sulaukusiems žmonėms. Esame laimingi, kad dirbome įmonėje, kur puoselėjamos gražios tradicijos, šiltas jaunimo ir veteranų bendravimas“, – teigė J. Tatarūnienė.

Savo pranešime ji akcentavo, kad kasmet klubo nariams „Achema“ skiria paramą kultūriniams renginiams ir poilsiui prie jūros.  „Džiaugiamės ir dėkojame įmonės vadovui Ramūnui Miliauskui už 2150 eurų, kurie buvo skirti poilsio kelionei į Palangą apmokėti, išvykos dalyviams liko susimokėti tik už apgyvendinimą“, – supažindino pranešėja.

Pirmininkė pasidžiaugė, kad veteranų gyvenimo patirtis ir sugebėjimai domina jaunimą. Praėjusių metų spalio–gruodžio mėnesiais klubo atstovai dalyvavo projekte „Mes visi įdomūs ir reikalingi“ “, kurį įgyvendinant vyko užsiėmimai su moksleiviais, psichologinės valandėlės su jaunomis mamomis, advento vakaronė Justino Vareikio progimnazijoje ir t. t.

Pernai klubo dvasinį pasaulį praturtino spektaklis „Velnio nuotaka“ Kauno pilyje, Jonavos kultūros centre vykęs spektaklis „Keturios istorijos“, 2019-ųjų palydos su „Lietuvos“ ansambliu. Koronaviruso pandemija sužlugdė klubo narių planus – atėmė suplanuotas keliones, teatrų lankymus, teko nukelti net ataskaitinį susirinkimą, turėjusį įvykti kovo mėnesį. J. Tatarūnienė viliasi, kad klubas atsigaus ir vėl galės turiningai leisti laiką.

Padėkos žodžiai

Chemikų veteranų klubo vadovė teigė jaučianti dėkingumą tiems, kurie aktyviai dalyvavo talkoje „Darom“, išskirtinio dėmesio sulaukė moterys, Joninių šventei nupynusios per du šimtus vainikėlių. „Ačiū Veronikai Tursienei, Zofijai Steponavičienei, Valerijai Macienei, Irinai Piskunovai, Stasei Visakavičiūtei, Vidai Laurukėnienei, Alimonei Pankauskienei, Ritai Molytei, kurių rankomis nupintais žolynėlių vainikėliais pasipuošė jaunimas“, – vardijo pranešėja.

Už pagalbą rengiant rankdarbių parodą, padėkos žodžiai nuskambėjo Teresei Galvydienei, Irenai ir Broniui Laurinaičiams, Virmantui ir Iraidai Balčyčiams, Liminai Kučmej, Jevgenijai Galvydienei, Vidai Šakelienei, S. Visakavičiūtei, V. Laurukėnienei, kitoms klubo narėms.

Už pareigingumą ir pasiaukojimą gėlių puokšte ir padėkos raštu pagerbta ilgametė buhalterė Vanda Matiušaitienė, šias pareigas ėjusi nuo 2006-ųjų iki 2019 m. spalio mėnesio. „Visų klubo narių vardu dėkoju buvusiai klubo buhalterei Vandai Matiušaitienei už atsidavimą ir nuoširdumą per visus darbo metus, o itin 2019-uosius, kai, susidarius sudėtingoms sąlygoms, teko dirbti be jokio atlygio“, – mintijo  pirmininkė.

Poetiniu žodžiu kolegę pasveikino klubo narė Nijolė Smolina, o Danielius Antanavičius moteriai įteikė gėlių puokštę. Nuo šiol finansininkės pareigos patikėtos naujai buhalterei – Ramutei Štuikienei.   

„Dėkui klubo revizorei Janei Bružienei už svarų patariamąjį žodį, – tęsė J. Tatarūnienė.  – Ačiū kolegoms, kurie atėjote šiandien į susirinkimą. Visiems klubo nariams linkiu sveikatos, noro bendrauti, gražių sumanymų, kuriuos įgyvendinsime kartu. Savo išradingumą ir kūrybinę ugnelę panaudokite klubo veikloje, visų mūsų labui. Nepamirškite dovanoti vienas kitam šypseną, gerą nuotaiką. Ištrūkome iš karantino nagų, tikiuosi, kad koronavirusas nebesugrįš ir leis mums normaliai gyventi. Sveikinu visus susirinkusiuosius su įsibėgėjusia vasara, viliojančia ir kviečiančia džiaugtis kiekviena diena, kurią mums dovanoja gyvenimas. Tegul jūsų šeimas lydi sveikata, džiaugsmas, gėris ir sėkmė.“

Irena BŪTĖNAITĖ

Audriaus Reipos nuotr.

 logo srtrf