Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Rekonstruota „Gintarinė vaistinė“ vėl laukia pirkėjų

Penktadienis, 10 July 2020 09:06 Parašė 

Jonavoje, Chemikų gatvėje, įsikūrusi „Gintarinė vaistinė“ atvėrė duris po dvi savaites trukusios rekonstrukcijos. Vaistinėje buvo atnaujintas interjeras, pirkėjams patogiau išdėstytos prekės, taip pat praplėstas maisto papildų, slaugos, ortopedijos prekių, kosmetikos asortimentas.

Vaistinė įsikūrusi patogioje vietoje šalia nedidelio prekybos centro, netoli yra vaikų darželis, paštas. Pasak šios vaistinės vedėjos Aistės Kraniauskienės, dažniausi lankytojai yra vietiniai gyventojai, užsukantys grįždami namo po darbų ar eidami į parduotuvę maisto.

„Kadangi esame gyvenamajame rajone, tai tapome artimais kaimynais šios vietos gyventojams. Žmonės į vaistinę ateina ir pasikalbėti, gauti informacijos, pasikonsultuoti. Turime kraujospūdžio matavimo aparatą, kuris nė dienos nebūna neįjungtas. Yra pastovių šios paslaugos klientų, kurie ateina kiekvieną rytą, yra ir tokių, kur ateina ir ryte, ir vakare. Žmonės nori nuolat stebėti savo kraujospūdžio pokyčius, tad mes jau juos pažįstam ir laukiam, kada ateis“, – šypsosi vaistininkė.

Laiką iki pietų A. Kraniauskienė vadina „senjorų pusdieniu“, nes būtent pensinio amžiaus žmonės tuo metu sudaro didžiąją pirkėjų dalį. Jiems kiekvieną dieną nuo 8 iki 12 val. taikoma 20% nuolaida perkant receptinius ir nereceptinius vaistus, kosmetiką, higienos prekes bei maisto papildus, o iki 5% nuo sumokėtos sumos grįžta į kortelę.

Kiti klientai taip pat nepamiršta pasinaudoti „Gintarinėje vaistinėje“ taikomomis nuolaidomis su MYLIMIAUSIA ar GINTARINE kortelėmis. Perkant su šiomis nuolaidų kortelėmis į jas nuolat grįžta iki 5% pirkinio sumos, o sukauptais eurais galima atsiskaityti perkant vaistinėje kitą kartą.

Populiari gydomoji kosmetika ir maisto papildai plaukams

 A. Kraniauskienė sako pastebinti, kad jonaviečiai rūpinasi savimi ir dažnai pirmenybę teikia gydomajai, natūraliai kosmetikai, todėl pastaruoju metu greitai populiarėja „Gintarinėje vaistinėje“ gaminama kosmetika „Žiedė“.

„Ja prekiaujame dar tik antrus metus ir tikrai vis daugiau žmonių jos teiraujasi, o kas pabando, tas perka vėl ir vėl, išbando ir kitus šios serijos produktus. Joje nėra jokių konservantų, dažiklių, kitų sintetinių priedų, todėl tiems, kieno oda jautresnė, ši kosmetika itin tinkama. Kai kurie pirkėjai sako, kad viena ir ta pačia priemone naudojasi visa šeima, pavyzdžiui, rankų ar kojų kremu, vabzdžius atbaidančiu kremu ar veido prausikliu“, – pasakoja vaistinės vedėja.

Moterys labai pamėgusios kremą su hialurono rūgštimi brandžiai odai, taip pat maitinamuosius aliejus ir hidrolatus – gėlių vandenis, naudojamus kaip veido tonikai. Pirkėjams patinka ir galimybė sutaupyti – atnešus tuščią „Žiedė“ gaminio indelį į vaistinę, suteikiama 20% nuolaida kitai prekei.

Vaistininkė teigia, kad žmonės rūpinasi savo grožiu ir iš vidaus – pastaruoju metu labai perkami maisto papildai, stiprinantys ir gražinantys plaukus, odą ir nagus, taip pat vitaminai antioksidantai. Atėjus vasaros karščiams ir padidėjus prakaitavimui, kada organizmas netenka daugiau druskų, jonaviečiai stengiasi jomis papildyti organizmą vartodami kalį ir magnį.

Sužino, kaip derinti vaistus ir maistą

„Gintarinės vaistinės“ tinkle vieninteliame Lietuvoje yra teikiama nemokamos vaistų suderinamumo konsultacijos. „Kai tik ši sistema atsirado, žmonėms būdavo nauja ir neįprasta, kad perkant vaistus mes jiems paaiškindavome, ką, kaip ir su kuo vartoti. Dabar kuo toliau, tuo daugiau ateina žmonių, susirinkusių savo vaistų krepšelį, susidėliojusių jų pavadinimus ir norinčių sužinoti, ar jie tarpusavyje dera“, – sako A. Kraniauskienė.

Pacientams tenka priminti, kad geriausias gėrimas užsigerti vaistus yra vanduo, o ne sultys ar arbata. Pasak vaistininkės, kai kurios arbatos iš viso nedera su vaistais, ypač mėgstama, vaistu nuo šimto ligų vadinama, bet gana agresyvi jonažolių arbata. Ji gali būti geriama tik praėjus keletui valandų nuo vaistų vartojimo.

Taip pat dažnai vaistininkams tenka keisti žmonių įsitikinimą, kad visus vaistus, kurie skirti po valgio, išgerti galima iš karto vos pavalgius. „Galvojama, kad tada vaistai nedirgins skrandžio ar nesukels pašalinio poveikio, bet kai kurie vaistai su maistu visai nedera, juos reikia gerti praėjus bent valandai po maisto, ir jei žmogus perka tokius ar apie juos klausia, visada pasakome. Vienu metu negalima gerti ir, pavyzdžiui, geležies ir kalcio“, – aiškina vaistininkė.

Skandinaviškoje vaistinės naudojamoje vaistų suderinamumo sistemoje kaupiama informacija apie 20 tūkst. skirtingų vaistų ir maisto produktų sąveikų. Ja vadovaudamiesi vaistininkai gali pasakyti, ar perkami vaistai dera tarpusavyje, ar nesilpnina vienas kito poveikio, koks maistas ar gėrimai nevartotini kartu su vienais ar kitais vaistais.

„Gintarinė vaistinė“ 

Chemikų g. 37, Jonava

Tel. 8 349 51900

Darbo laikas:

I-V   8–20 val.

VI    9–17 val.

VII   9–15 val.