Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Lietava“ toliau šluoja varžovus

Pirmadienis, 06 July 2020 12:18 Parašė 

2020 m. Lietuvos futbolo mėgėjų lygos (LFML) Kauno Vasaros 7x7 pirmenybės. Jose norą dalyvauti pareiškė 18 komandų, kurios suskirstytos į tris grupes po šešias ekipas. Rungtynės vyksta Kauno nacionalinės futbolo akademijos (NFA) dirbtinės dangos aikštėje.

Nors varžybos  ir Kauno, bet pirmenybėse dalyvauja ir Jonavos „Lietava“ komandos futbolo mėgėjai. Kelis metus jonaviečiai rungtyniavo LFF trečiojoje lygoje, tačiau kasmet komandų skaičius ėmė sparčiai mažėti. Šiemet dėl ligos COVID-19 protrūkio, visi futbolo čempionatai pradėti žymiai vėliau, todėl ir jų formatas buvo pakeistas.

Bent kol kas jonaviečiai neranda lygiaverčio varžovo, nes kaip pirmosiose, taip ir antrosiose rungtynėse tiesiog savo varžovus nušlavė. Šįkart „Lietava“ susitiko su „Perspektyvūs“ komanda. Varžovai iš Kauno rungtyniauja gan rezultatyviai ir susitikime su Jonavos futbolo mėgėjais įmušė net keturis įvarčius, tačiau jonaviečiai vėl pasismagino įvarčių gausa į varžovų vartus.

Jau 9-ąją mačo minutę Jonavos futbolininkai buvo pelnę tris įvarčius. Ir nors kauniečiai atsakė kelias atakas rezultatyviai, bet „Lietavos“ puolimas vėl buvo nesustabdomas. Įvarčių gausa jonaviečiams padovanojo dar vieną įspūdingą pergalę rezultatu 13:4 (6:2). Nugalėtojams Matas Legačinskas įmušė 4 įvarčius ir tiek pat pridėjo rezultatyviai puolime žaidęs Jonas Sosedkinas. Be šių žaidėjų, du įvarčius pelnė Domantas Šašmurinas ir Dominykas Vikanis, po vieną pridėjo Modestas Gabulas.

Kitose A grupės rungtynėse „SuperSonics“ 8:1 įvaikė „Didalis“ komandą, o „Ruedus“ ir „KTU-United“ pasidalino po tašką (1:1).

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Lietava 2 2 0 0 26-4 6
2 SuperSonics 2 2 0 0 12-2 6
3 Ruedus 2 1 1 0 9-6 4
4 KTU United 2 0 1 1 2-5 1
5 Perspektyvūs 2 0 0 2 9-21 0
6 FK Didalis 2 0 0 2 1-21 0

Visose pirmenybėse tarp aštuoniolikos komandų rezultatyviausiai žaidžia Ignas Maleckas („Oniksas“), pelnęs 8, Matas Legačinskas („Lietava“) – 7, Jonas Sosedkinas („Lietava“) – 6 įvarčius.

Liepos 8 d., trečiadienį, „Lietava“ Kauno NFA dirbtinės dangos aikštėje nuo 19.40 min. varžysis su „SuperSonics“ ekipa.

GYTIS RAMANAUSKAS