Paskelbtas Renginiai

Vaikų vasaros poilsio stovykla „Įgūdžių žiedas“

Pirmadienis, 29 June 2020 14:10 Parašė 

Birželio 8-19 dienomis Jonavos pradinėje mokykloje vyko dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Įgūdžių žiedas“. Joje mažųjų stovyklautojų laukė įdomi ir turininga įvairių edukacinių užsiėmimų programa, orientuota į veiklas gamtoje. Šiemet, karantino sąlygomis, organizuoti vaikų vasaros poilsio stovyklą buvo nelengva užduotis ir didelis iššūkis programos rengėjams. Bet, vieninga ir susitelkusi, Jonavos pradinės mokyklos specialistų komanda šias, nelengvas ir sudėtingas, užduotis įveikė sėkmingai. Stovykloje, vadovaujantis rekomendacijomis, dalyvavo 15 Jonavos pradinės mokyklos mokinukų.

Birželio 8 d. vyko stovyklos atidarymas. Stovyklautojai susipažino su stovyklos veiklomis, pakėlė stovyklos vėliavą, sukūrė stovyklos taisykles bei šūkį. Dalyvavo kūrybinėje veikloje – „Spalvotų kreidučių magija“ – mokinukai, kūrybiškai ir žaismingai, piešė kelią į stovyklą.

Stovyklos metu itin daug dėmesio skirta įvairioms veikloms gamtoje. Vyko du turistiniai žygiai aplink Jonavos tvenkinius. Stovyklos vadovės, kiekvienoje stotelėje, organizavo mokiniams įvairius žaidimus, kurie suteikė vaikams daug teigiamų emocijų. Be to, įvairūs žaidimai ugdo vaikų socialinius gebėjimus: moko bendravimo bei bendradarbiavimo įgūdžių, gebėjimą išlaukti savo eilės, konstruktyviai spręsti įvairias problemas, tinkamai reikšti savo emocijas, geriau pažinti save ir savo draugus.

Daug teigiamų emocijų ir neišdildomų įspūdžių vaikams suteikė dvi, stovyklos vadovių, organizuotos išvykos į gamtą. Pirmoji išvyka buvo organizuojama į Gaižiūnų pažintinį taką, Dumsių girioje, Jonavos r. Mokiniai turėjo galimybę, informaciniuose stenduose, iš arčiau susipažinti su dabar čia augančia augmenija ir gyvūnija, kuri yra išskirtinė. Po to mokiniai linksmai laiką leido Ešaloto kopoje žaisdami smėlio žaidimus ir kvėpuodami tyru pušų oru. Vėliau stovyklautojai savo jėgas išbandė, daug įspūdžių ir adrenalino patyrė „Basakojų take“, Survilų sodyboje.

Antroji išvyka buvo organizuota į nuotykių ir pramogų parką „Lokės pėda“. Mokinukai susitiko su žaviąja pasakos heroje „Pepe Ilgakojine“. Viešnagės metu, Pepė Ilgakojinė supažindino vaikus su savo gyvenimo, Pepės vilaitėje, ypatumais, šėliojo ir dūko kartu su vaikais. Vėliau vaikų laukė nuotykiai ir azartas „Lokės pėdos“ trąsose. Aplankėme ir žymųjį Lokėnėlių piliakalnį, nuo kurio atsiveria nuostabi gamtos panorama.

Daug įspūdžių programos dalyviams paliko edukacinė programa „Vilko daina“. Jos metu vaikai susipažino su stipriu sibiro haskiu ir mielu grifonu. Mokiniai sužinojo, kaip reikia saugiai elgtis su šunimis, įgijo žinių, kuo skiriasi šuns ir žmogaus pojūčiai. Po to vyko įvairūs komandiniai žaidimai su šunimis.

Taip pat lankėmės Jonavos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Šaunios ir entuziastingos bibliotekininkės supažindino mokinius su atsinaujinusiais bibliotekos skyriais, atsakė į mokinių užduotus klausimus, akcentavo skaitymo naudą vasaros atostogų metu. Po to vyko edukacinė veikla – „Emociuko gamyba“. Spalvotus, žaismingus darbelius stovyklautojai parsinešė į namus.

Priešpaskutinę stovyklos dieną skyrėme Jonavai ir Jonavos kraštui pažinti. Šių metų rugpjūčio mėnesį Jonava švęs miesto įkūrimo 270 metų sukaktį. Stovyklos vadovės, kartu su stovyklautojais, lankėsi Jonavos krašto muziejuje. Muziejininkė Giedrė Narbutaitė-Kontrimė supažindino mokinukus su Jonavos krašto istorija, atsakė į mokinių užduotus klausimus, susijusius su gimtąja Jonava. Jonavos krašto muziejuje aplankėme Skarulių dvaro archeologinę ekspoziciją, esančią rūsyje. Taip pat lankėmės Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos bažnyčioje, bažnyčios rūsyje. Nuostabus Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos bažnyčios jaunimas papasakojo mokiniams apie bažnyčią, jos apeigas.

Paskutinė stovyklos diena prabėgo linksmai ir neįprastai. Stovyklautojai žaidė „Vandens karą“, kuris puikiai atgaivino karštą vasaros dieną. Smagi muilo burbulų fiesta mažiesiems suteikė daug teigiamų emocijų. Po to visi sugužėjo prie vaišių stalo, aptarė stovyklos veiklas. Stovyklautojai nuleido stovyklos vėliavą. Stovyklos vadovės Ginta Judenienė ir Ingrida Reipienė palinkėjo mokinukams saugių, gražių ir turiningų vasaros atostogų.

Ačiū visiems, kurie padėjo organizuoti įdomias stovyklos veiklas!

Ginta Judenienė, socialinė pedagogė, projekto koordinatorė