×

Įspėjimai

JUser: :_load: Nepavyko įkelti nario su id: 43
Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Rimas Lesiv – pajėgiausias jaunių TOP-12 varžybose

Sekmadienis, 01 May 2016 03:00 Parašė 

Joniškyje rinkosi stalo tenisininkai, kur vyko Lietuvos pajėgiausių jaunių (1998 metų gimimo ir jaunesni) bei jaunučių (2001 metų gimimo ir jaunesni) TOP-12 pirmenybės. Visos finalo kovos pareikalavo septynių setų bei buvo labai įtemptos ir atkaklios.

Jaunių merginų kategorijoje nugalėtoja tapo šiaulietė V. Ražinskytė (trenerė Lina Sabaliauskienė), kuri finale 4:3 palaužė Kauno sportininkę Jogailę Rudzinskaitę (trenerė Romualda Garkauskienė).

Jaunių vaikinų kategorijoje pagal reitingus pirmos keturios vietos aštuntfinalyje nerungtyniavo. Tarp jų buvo ir Jonavos kūno kultūros ir sporto centro auklėtinis Rimas Lesiv (treneris Saulius Bureika). Be jo, jaunučių grupėje varžėsi Lukas Valeiša, jaunių – Benediktas Vaitkevičius bei Rokas Bartusevičius, bet šie prizinių vietų neiškovojo.

Pirmojoje savo kovoje R. Lesiv 4:2 įveikė panevėžietį Klaidą Čepaitį, o pusfinalyje 4:1 pranoko šeimininkų atstovą Romualdą Franckaitį.

Patekęs į finalą, mūsų rajono atstovas susitiko su šiauliečiu Benu Skirmantu, kuris neseniai atstovavo ir Jonavą bei paskutiniu metu varžybų finale buvo įveikę R. Lesiv. Visgi, šįkart Jonavos stalo tenisininkui pavyko revanšas. Pergale džiaugėsi Jonavos atstovas, po atkaklios kovos 4:3 nugalėjęs vieną didžiausių savo varžovų šiaulietį B. Skirmantą (trenerė Lina Sabaliauskienė) ir tapo čempionu.

Trečiosios vietos nugalėtoju tapo vilnietis Agnius Kačerauskas (treneris Artūras Orlovas), kuris 3:1 laimėjo prieš Edviną Daugerdą iš Vilniaus (treneris Artūras Orlovas).

Tai buvo paskutinės varžybos dėl vietos Lietuvos rinktinėje, kuri liepos mėnesį Zagrebe (Kroatija) dalyvaus Europos jaunių ir jaunučių stalo teniso čempionate.