Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Sporto sugrįžimas: Jonavoje nuvilnijo ir šešių valandų ištvermės bėgimas

Pirmadienis, 22 June 2020 08:26 Parašė 

Praėjusį sekmadienį palei Neries upę vyko jau tradiciniu tapęs trečiasis šešių valandų bėgimas. Toks bėgimas Jonavoje rengiamas trečią kartą ir šįkart jį galima vadinti ir ištvermės bėgimu, nes renginys vykdavo kovo mėnesį, po masiškiausio bėgimo „Paminklas A. Kulviečiui – Jonava“, o šiemet viską labai stipriai pakoregavo ligos COVID-19 protrūkis.

Šį šešių valandų bėgimą nuspręsta vykdyti birželio 21 d. Šis vasaros laikas tikrai iš bėgikų pareikalavo specialaus pasiruošimo ir daugybę fizinių jėgų. Sekmadienio vidurdienį bėgikai pasiryžo bėgti šešias valandas, tačiau vieni rinkosi asmeninį bėgimą ir turėjo patys savarankiškai įveikti dešimties, trisdešimties ar net septyniasdešimties kilometrų nuotolius. Būtent per tiek laiko bėgikai pagal savo jėgas įveikė tokius nuotolius. Kiti varžėsi estafetės bėgime, kur kiekvieną komandą sudarė trys sporto mėgėjai, kurie pasikeisdami taip pat bėgo šešias valandas.

Bėgikai ratus suko Panerių gatvę, įbėgdami į pėsčiųjų ir dviračių takus. Toks ratas tęsėsi 1460 metrų.

Į bėgimą susirinko ne tik pajėgūs šalies bėgikai, bet ir būrys jonaviečių bei svečias iš Lenkijos. Estafetėje varžėsi 12 komandų, vadinasi, dalyvavo 36 bėgimo entuziastai.  Ketvirtoji vieta atiteko Jonavos „Maratono“ klubui, kuriam atstovavo Tadas Survila, Sigitas Čiukša ir Rimas Grybas. Šis trejetas sudėjus įveikė 58 ratus (84 km 806 m). Apskritai estafetėje dominavo Kauno bėgimo mėgėjų klubo (BMK) atstovai. Trečiąją vietą užėmė „Pilėnai“ (60 ratų – 87,6 km), antrąją vietą užėmė BMK pavadinimu „Briedžiai“, o nugalėtojais tapo to paties klubo nariai „Gepardai“ (61 ratas – 89,06 km). Nugalėtojų komandoje ištvermę ir greitį demonstravo Gediminas Gaulius, Nerijus Žukauskas ir Arūnas Bogusas, kurie įveikė 65 ratus (94,9 km).

Tuo tarpu 29 bėgikai varžėsi asmeniniame bėgime, kur sportininkai lenktyniavo kas greičiausias ir savo amžiaus grupėje. Apskritai daugiausiai kilometrų įveikė ir bėgimo nugalėtoju tapo vilnietis Andrius Preibys („Versmė Run“), kuris įveikė net 55 ratus, kur sudarė 80 km ir 428 metrus. Antras buvo kaunietis Virgilijus Maštaitis (53 ratai – 78,347 km). Įdomiausia, kad tarp daugybės pirmaujančiųjų vyrų, įsiterpė ir viena moteris, pademonstravusi ištvermę bėgime ir bendroje įskaitoje buvusi trečią. Bėgimo klubo atstovė Gitana Akmanavičiūtė įveikė 51 ratą (75,442 km).

Bėgikai apdovanojimus iš šių varžybų organizatorių Sauliaus ir Gintarės Litvinavičių bei kūno kultūros ir sporto centro direktorės Reginos Stupurienės rankų rinko ir įvairiose vyrų bei moterų amžiaus grupėse.

GYTIS RAMANAUSKAS