Paskelbtas Futbolas

Pirmosios kovos rajono futbolo pirmenybėse

Pirmadienis, 15 June 2020 08:28 Parašė 
Pirmosios kovos rajono futbolo pirmenybėse Jonavos sportas nuotr.

Pirmadienį Jonavos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštelėje pagaliau savo laiko žaisti sulaukė ir rajono futbolo mėgėjai. Prasidėjo mažojo (7x7) futbolo pirmenybės, kuriose šiemet dalyvauja itin mažas komandų skaičius. Pastaruoju metu jis ėmė mažėti. Anksčiau ekipų susirinkdavo ir daugiau nei dešimtis.

Pirmieji į aikštelę išbėgo „Gaschemos“ ir „Jonavos policijos“ komandos. Praėjusiais metais šios komandos buvo skirtingose turnyrinės lentelės vietose. „Gaschema“ iškovojo antrąją vietą, o jų varžovai tebuvo penkti. Ir šiame naujajame sezone gaschemiečiai neturėjo didesnių problemų futbolo metus pradėti pergale. Pirmajame kėlinyje šie pasiekė du įvarčius. Aišku, policijos atstovai dar mėgino tiksliu smūgiu sušvelninti rezultatą ir sugrąžinti mače intrigą. Visgi, labai greitai „Gaschemos“ žaidėjai keliais įvarčiais sužlugdė varžovų kėslus. Tad „Gaschema“ laimėjo rezultatu 5:1.

Pernai už prizininkų ribos liko „Ultros“, kurie į priekį praleido „Vetrolita-ISG“ ekipą. Šios komandos tarpusavyje  susitiko jau  pirmajame pirmenybių ture. „Ultros“ futbolo  mėgėjai degė noru pasiekti pergalę ir bent dabar pasidžiaugti sėkmingu žaidimu. Pirmajame kėlinyje abiejų ekipų žaidėjai ieškojo galimybių pasižymėti, kurių taip ir nerado.

Po pertraukos „Ultros“ išsiveržė į priekį, bet tai  buvo tik akimirka džiaugsmo, po minutės rezultatas buvo išlygintas. „Ultros“ ir toliau dėjo pastangas palaužti varžovus. 40 min. vienas rezultatyviausių praėjusio sezono žaidėjų J. Sosiedkinas dar kartą leido savo  komandai pirmauti. Tačiau kaip parodė dienos susitikimas, buvo lemta ekipoms pasidalinti po tašką. „Vetrolita-ISG“ žaidėjas E. Kulakauskas atstatė pusiausvyrą ir mačas baigėsi taikiu rezultatu 2:2.

Antrojo turo  rungtynės vyko birželio 15 d., pirmadienį, o trečiasis turas įvyks po savaitės, birželio 22-23 dienomis. Birželio 22 d., pirmadienį dirbtinės dangos aikštelėje nuo 20.30 val. „Vetrolita-ISG“ susitiks su „Gaschema“, o birželio 23 d., antradienį, taip pat nuo 20.30 val. „Ultros“ varžysis su „Klevas“ ekipa.

P. S. Varžybų organizatoriai pasilieka teisę keisti tvarkaraščius dėl dirbtinės futbolo aikštės užimtumo.

Statistika

1.„Gaschema“ – „Jonavos policija“    5:1 (2:0)

Birželio 8 d. KKSC stadiono dirbtinė danga. Teisėjas A. Sakavičius.

Įvarčiai: 6 min. K. Leonovičius 1:0, 18 min. A. Damašickas 2:0, 30 min. A. Timošinovas 2:1, 36 min. D. Kontautas 3:1, 40 min. Š. Sabatauskas 4:1, 47 min. D. Ruckis 5:1.

2.„Ultros“ – „Vetrolita-ISG“  2:2 (0:0)

Birželio 8 d. KKSC stadiono dirbtinė danga. Teisėjas I. Kovalenko.

Įvarčiai: 28 min. Sk. Malinauskas 1:0, 29 min. J. Ovčinikovas 1:1, 40 min. J. Sosiedkinas 2:1, 41 min. E. Kulakauskas 2:2.

Įspėtas: 49 min. D. Šašmurinas („Vetrolita-ISG“).

Pašalintas iš aikštės: 49 min. D. Šašmurinas („Vetrolita-ISG“).

GYTIS RAMANAUSKAS