Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Knygų terasą „užkariavo“ senjorai

Antradienis, 09 June 2020 10:36 Parašė 

Viešojoje bibliotekoje susibūręs senjorų klubas „Polėkis“ baigiantis karantinui atnaujino savo veiklą. Vienas pirmųjų sujudo subruzdo literatų būrelis, kurio nariai neįsivaizduoja pavasario be dainų, be poezijos.

Diena pasitaikė saulėta, tad skyriaus vedėja Regina Lukoševičienė pasiūlė visiems susėsti kieme, knygų terasoje, tiktai nepamiršti apsaugos kaukių ir laikytis saugaus atstumo. Bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė pasveikino karantino išbandymus atlaikiusius senjorus, palinkėjo visiems ryžto, jaunatviškos ištvermės ir kūrybinės sėkmės.

Pagrojus „Lankesos“ kapelos akordeonininkams keletą smagių melodijų (gaila, karantino rekomendacijos neleido poromis šokti), atėjo eilė pasireikšti eiliuotojams. Savo, ir ne vien savo, naujų eilių čia skaitė pedagogės Anelė Augūnienė, Stefanija Urbonienė, Donatas Kvedaras, šių eilučių autorius, savo sukurtus romansus pagal literatų tekstus dainavo Bronius Sedleckas. Artėjo Tėvo diena, tad ir literatai prisiminė savo valstietiškos kilmės tėvus, tuos takus, laukus ir sodus, kuriuose teko, tėvų prižiūrimiems, augti, siausti, suvokti tėviškės grožį.

Keli nesimatymo mėnesiai buvo sustabdę ne tik kūrybinę senjorų veiklą, bet ir gimtadienių akimirkas. R. Lukoševičienė, beje, neseniai išrinkta Metų bibliotekininke, pasveikino ne vieną moterį ir vyrą su brandžia metų našta, įteikė po „Taurostos“ žurnalą ir rankdarbių grupės suvenyrų. B. Sedleckas, atsidėkodamas už bendravimo džiaugsmą, bibliotekininkei atvežė Upninkėliuose, savo kieme, iš medžio išdrožtą gandriukų šeimyną, kuri, anot drožėjo, galėtų tapti kūrėjų polėkio simboliu.

Kitas „Polėkio“ plunksnos bičiulių susitikimas, kaip sutarta, vyks liepos 2 d., 12 val. Literatai sutarė pasidžiaugti Feliksos Žentelienės publicistikos knyga „Vainikas bendraamžiams“.

Marius Glinskas

Rimantės Tarasevičienės nuotr.

 logo srtrf