Paskelbtas Gaisrai

Atliekų rūšiavimo sandėlyje įsiplieskusį gaisrą pavyko numalšinti laiku

Pirmadienis, 08 June 2020 10:40 Parašė 

Pirmadienio rytą ugniagesiams gelbėtojams pavyko operatyviai užgesinti pavojingą gaisrą Jonavoje. 04:20 val. buvo pranešta, kad šalia UAB „Polimerų perdirbimo centro“ užsidegė individualios atliekų rūšiavimo įmonės sandėlis, kurio plotas – daugiau kaip 2 tūkst. kv. m. Į gaisro vietą suvažiavo 8 gaisrinės autocisternos, jį gesino per 20 ugniagesių iš Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir Jonavos rajono priešgaisrinės tarnybos Ruklos ugniagesių komandos.

„Viduje, maždaug 100 kv. m plote, degė 2-3 m aukščio supresuoto popieriaus ir plastiko atliekų pakuotės, – sakė Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Saulius Kuliešius. – Gaisras neišplito, liepsnas pavyko nuslopinti putomis. 06:09 val. buvo paskelbta gaisro lokalizacija, likviduotas jis buvo 7.03 val. Šiuo metu atliekami baigiamieji darbai. Į pagalbą yra pasitelkti du traktoriai, kurie iš sandėlio išveža pakuotes.“

Apie gaisrą informuota Aplinkos apsaugos agentūra ir Jonavos rajono savivaldybės Civilinės saugos skyrius. Gaisro priežastis tiriama. Šią įmonę ne kartą yra tikrinę valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai.

PAGD inf.