Paskelbtas Sportas

Sezonas pradėtas saldžia pergale Kretingoje

Pirmadienis, 08 June 2020 10:34 Parašė 

Liga COVID-19 ir kartu esantis karantinas pridarė daugybę blogybių, kurios vis dar nesibaigia. Daugelyje šalių karantino sąlygos jau gerokai švelninamos. Tarp jų – ir Lietuva. Veiklos pasiilgę šalie sportininkai palaipsniui jau stoja į kovas ir pradedas ar pratęsia savo sezonus, nors šie bus jau  kitokie.

Birželio 5-6 dienomis savo naująjį sezoną pradėjo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmosios lygos čempionatas. Šis pradėtas gal vėlai, todėl organizatoriai nusprendė pirmenybes vykdyti pusantro rato sistema. Tad varžybose dalyvaujančios 14 komandų pirmiausia tarpusavyje sužais po vieną kartą, o po pirmojo rato ekipos pagal rezultatus bus suskirstytos į dvi grupes. Pirmojoje rungtyniaus 1-8 vietas užėmusios komandos, o antrojoje vienuolikės kovos jau tik dėl 9-14 vietų.

Kiekviena ekipa pirmajame rate sužais po 13 rungtynių, todėl burtų keliu buvo suskirstyta, kurios namuose sužais po septynerias rungtynes, o kurios – po šešerias.

Naująjį sezoną svečiuose pradėjo ir Eisvino Utyros treniruojama FK „Jonava“. Jaunimo ir patyrusių žaidėjų Jonavos komanda pirmąsias rungtynes žaidė Kretingoje su „Minija“ vienuolike, kuri, kaip ir jonaviečiai, sieks patekti į pirmąjį aštuntuką bei pakovoti dėl aukštų pozicijų.

Šio čempionatas startas Jonavos futbolo klubui pavyko ir namo komanda grįžo parsiveždama visus tris taškus. Visgi, pergalei pasiekti teko pakovoti. Šių metų komandos naujokai svariai prisidėjo prie pirmojo įvarčio. Aikštės viduryje su kamuoliu buvęs Benas Spietinis perdavė jį dešiniajame krašte spurtavusiam Mariui Činikui, o šis pakėlė kamuolį į varžovų baudos aikštelę. Perdavimas buvo itin tikslus, nes kamuolys atskriejo Laurynui Stonkui, kuris pelnė savo ir komandos pirmąjį įvartį.

Tuoj po pertraukos aikštelės šeimininkams pavyko sugražinti mače intrigą, kai po standartinės situacijos išlygino rezultatą (1:1).

Tačiau 70 min. buvo pelnytas lemiamas įvartis. Kairiajame krašte savo meistriškumą pademonstravo pats Marius Činikas, kuris suklaidino kelis varžovus, įsiveržė į „Minijos“ baudos aikštelę ir pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą, nors pakeliui šis atsitrenkė ne tik į vieną varžovų žaidėją, bet šiek tiek dar lietė vartininkas. Kamuolys įskriejo į vartus ir FK „Jonava“ išsiveržė į priekį 2:1. Vėlesniuose įvykiuose nei vienai ekipai pasižymėti nepavyko ir Jonavos futbolininkai iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone.

FK „Jonava“ sudėtis – Martynas Matuzas; Benas Spietinis, Marius Činikas, Džiugas Raudonius, Jonas Ulberkis,  Artūras Rocys, Gytis Vasylius, Dominykas Daunoravičius, Tadas Eliošius (nuo 80 min. Lukas Čepkauskas), Paulius Osauskas, Laurynas Stonkus.

Kiti pirmojo turo rezultatai: Kėdainių „Nevėžis“ – Vilniaus „Žalgiris B“ 1:1, Telšių „Džiugas“ – „Panevėžys B“ 2:0, „Vilniaus Vytis“ – Kauno „Žalgiris B“ 2:0, FA „Šiauliai“ – Vilniaus „Riteriai B“ 3:1, Kauno „Hegelmann Litauen“ – Vilniaus BFA 4:0, Alytaus „Dainava“ – Mažeikių „Atmosfera“ 2:1.

Šį savaitgalį bus sužaisti antrojo turo susitikimai. Birželio 12 d., penktadienį, Jonavos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštelėje FK „Jonava“ žais pirmąsias namų rungtynes su Kauno „Hegelmann Litauen“ klubu. Rungtynių pradžia 19.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS