Paskelbtas Sportas

Į Jonavą „Lietava“ sugrįžo pergalingai

Ketvirtadienis, 28 April 2016 03:00 Parašė 

Po 27 metų pertraukos į Jonavą atkeliavo aukščiausio lygio futbolas. Jonavos KKSC stadione „Lietava“ futbolo klubas priėmė svečius iš Utenos. Pirmajame čempionato rate „Utenis“ savo namų rungtynes žaidė Visagine ir tuomet minimalią pergalę (1:0) šventė Jonavos futbolininkai.

Pasirodo ši pergalė prieš uteniškius „Lietavai“ buvo vienintelė per aštuonis susitikimus iki rungtynių Jonavoje. Paskutinieji trys turai jonaviečiams buvo labai jau nesėkmingi, kai ne tik pralaimėtos viso trejos rungtynės, bet per jas nebuvo pasiekta nei vieno įvarčio.

Pagaliau „Lietava“ nutraukė įvarčių badą. Pirmajame kėlinyje po standartinės situacijos, 21 min. kamuolį nuo kampinio vėliavėlės į varžovų baudos aikštelę pasiuntė Savio Magala Nsereko ir aukštai iššokęs jonavietis Arnas Paškevičius išnaudojo savo ūgio pranašumą ir galvos smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus. Kamuolys suspurdėjo tinkle.

Išsiveržę į priekį jonaviečiai, palaikomi jau savų žiūrovų, antrąjį kėlinio pradžioje buvo priversti atlaikyti Utenos komandos futbolininkų vartų šturmą. Tačiau „Lietavos“ žaidėjai užtikrintai žaidę gynyboje, įstengė surengti ir ne vieną greitą ataką. Jų metu jonaviečiai turėjo ne vieną progą pasižymėti, nes atsivėrusi uteniškių gynyba įtakojo atsirasti ir antrajam įvarčiui. Visgi, vėl nesisekė nei Laurynui Stonkui, nei S. M. Nsereko. Po keitimo pasirodęs Tadas Eliošius galėjo iš karti nuspręsti mačo likimą, bet iš arti smūgiavo labai netiksliai.

Nors ir neišnaudojo realių progų, bet pavykus apsiginti, „Lietava“ sėkmingai baigė rungtynes (1:0) bei nutraukusi trijų iš eilės pralaimėjimų seriją bei iškovojusi antrąją pergalę sezone, turnyrinėje lentelėje šiai dienai kilstelėjo į penktąją poziciją.

„Lietava“ sudėtis – Giedrius Kvedaras, Aleksandar Susnjar, Julius Aleksandravičius, Martynas Dūda, Artūras Rocys, Valdemar Borovskij, Eisvinas Utyra (nuo 72 min. Tadas Eliošius), Tomas Salamanavičius, Arnas Paškevičius, Savio Magala Nsereko, Laurynas Stonkus (nuo 89 min Marius Ganusauskas).

Kitos dvejos šio turo rungtynės vyko trečiadienį, po kurių paaiškėjo, jog dar labiau tolsta keturios čempionato komandos. Klaipėdos FK „Atlantas“ namuose 1:2 nusileido Marijampolės FK „Sūduva“ klubui, o Vilniaus FK „Žalgiris“ 2:0 palaužė Kauno FK „Stumbrą“.

Po šių susitikimų smscredit.lt A lygos turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“Trakai“                         8              7              0              1            12-4              21

2.“Žalgiris“                       9              6              1              2            20-10            19

3.“Atlantas“                     9              6              0               3            13-9             18

4.“Sūduva“                      9              5              2               2           16-12            17

5.“Lietava“                    9              2              3               4              7-12             9

6.“Utenis“                       9               2             0               7              7-11              6

7.“Stumbras“                  9              2              0               7            13-21              6

8.“Kauno Žalgiris“          8              1               2               5           10-19              5

Rezultatyviausių žaidėjų sąraše pirmauja Maksim Maksimov („Atlantas“) – 6, Bahrudin Atajic („Žalgiris“), Tomas Radzinevičius („Sūduva“) ir Nerijus Valskis („Trakai) - po 4, Dominykas Galkevičius („Lietava“) ir Rokas Krušnauskas („Kauno Žalgiris“) – po 3 įvarčius.

Gegužės 4 d., trečiadienį, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione FK „Lietava“ žais su Kauno „Kauno Žalgiris“ vienuolike. Rungtynių pradžia 19.30 val.