Paskelbtas Miesto naujienos

AB „Achema“ Jonavos ir Kauno ligoninėms padovanojo įrangą gyvybėms gelbėti

Penktadienis, 29 May 2020 14:39 Parašė 
„OXI4-Plus“ aparatas. „OXI4-Plus“ aparatas.

Azoto trąšų ir kitų chemijos produktų gamykla „Achema“ Jonavos ligoninei ir LSMU ligoninės Kauno klinikoms padovanojo dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus. Jonavos ir Kauno ligonines jau pasiekė „OXI4-Plus“ aparatai. Bendra paramos vertė viršija 110 tūkst. eurų. 

Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius dėkoja atsakingo verslo atstovams, kurie rūpinasi medicinos darbuotojų pasirengimu kovojant su COVID-19 infekcija: „Nors šiai dienai situacija Lietuvoje po truputį gerėja, dar nežinome, ar nebus antrosios infekcijos protrūkio bangos ir kiek tada turėsime pacientų, kuriems reikės dirbtinės plaučių ventiliacijos. Kauno klinikos atsakingai ruošiasi įvairiems galimiems scenarijams, jog užtikrintų visų pacientų sveikatą ir saugumą, tačiau kartu suvieniję jėgas jaučiamės dar stipriau“.

VšĮ „Jonavos ligoninė“ direktorius doc. Paulius Vasilavičius pabrėžia, kad gauta įranga bus naudojama ir pasibaigus COVID-19 infekcijos protrūkiui – ji leis gydyti pacientus po sunkių operacijų, traumų, širdies ir plaučių ligų, taip reikšmingai pagerindama Jonavos ligoninės infrastruktūros kokybę.

„Jonavos ligoninė dėkinga ir labai džiaugiasi „Achemos“ ir asmeniškai p. Lydos Lubienės padovanota modernia įranga Anesteziologijos reanimacijos skyriui sunkiausių pacientų gydymui. Šiuolaikinės technologijos daro perversmą medicinoje, tad gauta dovana ženkliai pagerins Jonavos gyventojų galimybes  išgyti sunkiausių ligų metu ir suteiks gydytojams priemones pacientus gydyti naujausiais metodais“, – sako Jonavos ligoninės vadovas.

Naujausi dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai „OXI4-Plus“ leidžia užtikrinti pacientų kvėpavimo funkciją plaučių pažeidimo virusinės infekcijos metu, kuomet pacientų būklė tampa kritiška ir blogėja. Tokių pacientų gydyme vienintelė viltis – kvėpavimo funkcijos atstatymas panaudojant dirbtinės plaučių ventiliacijos įrenginius. 

Moderniuose aparatuose „OXI4-Plus“ sumontuotos technologijos leis įrenginiams prisitaikyti prie savarankiško paciento kvėpavimo, išlaikant paties paciento dalinį kvėpavimą, ir taip suderinant technologijas ir „plaučių anatomiją“ – išsaugoti kvėpavimo funkciją, pasiekiant pažangiausių Vakarų valstybių pandemijos gydymo rezultatus.

Tai – ne pirmoji koncernui „Achemos grupė“ priklausančios bendrovės „Achema“ ir kitų grupės bendrovių dovana šalies ligoninėms. Tik prasidėjus COVID-19 pandemijai, „Achema“ padovanojo Jonavos ligoninei respiratorių, vienkartinių kostiumų, apsauginių akinių, dezinfekcinio skysčio ir kitų apsauginių priemonių, kurių tuo metu itin trūko visoje Lietuvoje. 

Taip pat Jonavos ir Klaipėdos universitetinei bei Jūrininkų ligoninėms koncerno bendrovės perdavė 20 tonų skysto medicininio deguonies ir 5000 litrų medicininio dujinio deguonies, naudojamo ūminiam ar lėtiniam deguonies nepakankamumui gydyti, o bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO), „Centrinis Klaipėdos terminalas“ ir „Krovinių terminalas“ svariai prisidėjo prie 5 išmaniųjų kvėpavimo aparatų paramos Klaipėdos universitetinei ligoninei. 

„Achemos grupė“ inf.