Spausdinti šį puslapį

Jonavietis nuteistas septynioliktą kartą

Ketvirtadienis, 28 May 2020 08:38 Parašė 
asociatyvi nuotr. asociatyvi nuotr.

Trečiadienį Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmuose baudžiamojoje byloje paskelbtas nuosprendis 37-erių M. R. dėl vairavimo neblaiviam.

  1. M. R. nuteistas už tai, kad 2019 m. gruodžio 14 d. apie 21.15 val., važiuodamas Jonavos miesto gatvėmis, pažeisdamas draudimą vairuoti transporto priemonę neblaiviems asmenims, vairavo  automobilį būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 2,06 promilių neblaivumas.
  2. M. R. kaltu neprisipažino. Paaiškino, kad automobilį įvykio dieną vairavo kitas asmuo, su kuriuo kartu važiavo į parduotuvę. Nurodė, kad išlipo pro kitas dureles, nes keleivio pusės durelės neužsidarinėjo.
  3. M. R. stabdę policijos pareigūnai nurodė, kad M. R. iš pradžių nestojo, o sustojęs prie prekybos centro, M. R. išlipo iš vairuotojo pusės. Beje, automobilio užvedimo rakteliai buvo pas M. R.

Teismas, priimdamas nuosprendį, atsižvelgė į tai, kad M. R. padarė nesunkų nusikaltimą. Asmuo teistas šešiolika kartų, tame tarpe ir už analogiškus nusikaltimus. M. R. eilę kartų baustas administracine tvarka, taip pat ir dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų (vairuojant automobilį neturint tam teisės, esant akivaizdžiai neblaiviam, tačiau atsisakius pasitikrinti girtumą), baudos nėra sumokėtos. M. R. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Jo atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą padarė būdamas recidyvistu (turėdamas neišnykusį teistumą už tyčinį nusikaltimą).

Pripažinęs M. R. kaltu, teismas jam skyrė galutinę subendrintą (su ankstesniais nuosprendžiais) bausmę - 7 mėnesių ir 20 dienų  laisvės atėmimo bausmę ir 407,24 Eur dydžio baudą. Taip pat, M. R. uždrausta vairuoti trransporto priemones 3 metus ir nuspręsta konfiskuoti jam priklausantį automobilį.

Skirdamas 3 metų teisių atėmimą, teismas atsižvelgė į M. R. asmenybę "bei siekį įgyvendinti bausmės paskirtį ir valstybės siekį padidinti saugumą kelyje, užkirsti kelią neblaiviems vairuotojams dalyvauti eisme, kuo būtų užtikrintas visuomenės saugumas". - rašoma teismo nuosprendyje.

Automobilis konfiskuotas kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmus.

Vaiva Milkeraitienė
Teisėjo padėjėja, atliekanti teismo pirmininko padėjėjos (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene)
funkcijas Kėdainių, Jonavos ir Kaišiadorių rūmuose