Paskelbtas Renginiai

Ne tik šokio šventė, bet ir svarbūs mainai

Pirmadienis, 25 April 2016 03:00 Parašė 

Praėjusio šeštadienio vakarą Jonavos Kultūros centre įvyko tradicinis, jau aštuntasis, respublikinis meno, muzikos ir choreografijos mokykų festivalis ,,Iš aplinkui – Jonava 2016”. Kas dvejus metus vykstančioje šokio šventėje dalyvavo Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytiniai, taip pat svečiai iš Klaipėdos, Trakų, Marijampolės ir Rokiškio meno ir muzikos mokyklų.

Festivalį pradėjo nuotaikingas Janinos Miščiukaitės meno mokyklos pučiamųjų orkestro ir merginų šokių grupės pasirodymas. Sveikinimo žodį tarė rajono mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis.

Vicemeras džiaugėsi, kad kas dvejus metus jonaviečiai surengia tokį gražų festivalį, kuris puoselėja tautinio šokio tradicijas. Jis palinkėjo šokio šventę organizuoti kasmet – kitais metais toks festivalis jau galėtų vykti naujoje Jonavos sporto arenoje.

Kiekvieno festivalio metu yra paminima svarbi proga: prieš dvejus metus Janinos Miščiukaitės meno mokyklos istorinio šokio kolektyvui buvo suteiktas ,,Fioretti‘‘ vardas. Šiais metais organizatoriai festivalį dedikavo respublikinei moksleivių dainų šventei ,,Tu – mums viena“, kurioje dalyvaus ir šios menų kalvės ugdytiniai – liaudies muzikos ir šokių ansamblis ,,Ratilėlis‘‘, vadovaujamas Vaivos Andriulevičienės ir Astos Grigaliūnienės. Viso koncerto metu šio ansamblio pasirodymus stebėjo komisija. Jaunuosius talentus vertino vyr. baletmeisteris, režisieriusVytautas Buterlevičius, vyr. baletmeisterė Birutė Akelaitienė ir vyr. baletmeisterė, Trakų meno mokyklos šokių kolektyvo ,,Žvaigždūnė‘‘ vadovė Birutė Mažrimienė.

Ansamblis ,,Ratilėlis‘‘ pristatė net dešimt pasirodymų. Taip pat pasirodė svečiai iš Klaipėdos jaunimo centro ansamblio ,,Dolce Musica‘‘, Jonavos meno mokyklos istorinio šokio kolektyvas ,,Fioretti‘‘, Trakų meno mokyklos šokio kolektyvas ,,Žvaigždūnė‘‘, Rokiškio choreografijos mokyklos šokių ansamblis ,,Nemunėlis“ ir Marijampolės muzikos mokyklos tautinių šokių kolektyvas ,,Javonėlis‘‘, kuriuos su mūsų meno mokykla sieja ne vienerius metus trunkanti nuoširdi draugystė.

Festivalio organizatorės V. Andriulevičienės teigimu, šis nuostabus festivalis yra nepamirštama patirtis kiekvienam meno mokyklos ugdytiniui, kuriems svarbiausia – dalyvauti koncerte. Todėl visiems auklėtiniams buvo suteikita galimybė pasirodyti scenoje. Anot organizatorės, kiekvienas festivalis yra proga parodyti save, pamatyti kitus ir užmegzti ryšius.

,,Pats svarbiausias yra mūsų ugdytinių dalyvavimas koncertuose. O festivalis kaip tik ir yra gera proga pamatyti kitus, parodyti save ir būti pakviestiems dalyvauti kituose festivaliuose. Tai yra tarsi mainai: pasiekimų, kultūriniai, bendravimo ir bendradarbiavimo. Tokie festivaliai suteikia vaikams galymybę komunikuoti, bendrauti, susirašinėti, dalytis adresais, matytis vieniems su kitais,“ – kalbėjo V. Andriulevičienė.

Organizatorės viliasi, kad ir ateityje šis festivalis išliks gražia miesto tradicija, kad į jį suvažiuos dar daugiau talentingų, šokį mylinčių žmonių ir svečių iš visos Lietuvos.

Vilma ZIABKINAITĖ