Spausdinti šį puslapį

5300 eurų bauda už neteisėtą dyzelinio kuro laikymą

Ketvirtadienis, 21 May 2020 13:50 Parašė 
5300 eurų bauda už neteisėtą dyzelinio kuro laikymą Policijos nuotr.

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai išnagrinėjo K. A. administracinio nusižengimo bylą už neteisėtai laikytą dyzelinį kurą.

K. A. nubaustas 5 300 eurų dydžio bauda už tai, kad Jonavos mieste, garaže neteisėtai laikė 3 600 litrų dyzelinio kuro, kaip ne Sąjungos prekių muitinį statusą turinčią prekę apmokestinamą akcizais, kurio bendra vertė 3 489,84 Eur.

Be to, teismas konfiskavo 13 vnt. metalinių talpų po 200 litrų kiekvienoje talpoje dyzelino, 1 000 litrų plastikines talpas su talpos įtvirtinimais kurioje 1 000 litrų dyzelino, siurblį DC-TECPĮ 40 su graminėmis žarnomis ir antgaliais.

"K. A. pripažino padaręs administracinį nusižengimą ir nurodė, kad neteisėtai laikė dyzeliną, skirtą Rusijos rinkai ir neatitinkantį Lietuvos Respublikos teisės normų, jam priklausančiame garaže. Dyzeliną įsigijo iš Rusijos Respublikos atvykusių vilkikų vairuotojų ir ketino jį naudoti savo reikmėms," - rašoma teismo nutarime.

Teismas, skirdamas K. A. baudą, atsižvelgė į tai, kad asmuo administracine tvarka nebaustas, nustatyta viena atsakomybę lengvinanti aplinkybė ir nėra atsakomybę sunkinančių aplinkybių.

Teismo paskirtą baudą į valstybės biudžetą reikia sumokėti ne vėliau kaip per 40 dienų nuo nutarimo įteikimo, o apskundus nutarimą – ne vėliau kaip per 40 dienų nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos.

Nutarimas per 20 kalendorinių dienų nuo kopijos (nuorašo) išsiuntimo ar išdavimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui per Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmus.

Vaiva Milkeraitienė

Teisėjo padėjėja