Paskelbtas Sportas

„Petrochema-Dextera“ komandai – ketvirtoji vieta

Sekmadienis, 24 April 2016 03:00 Parašė 

Baigėsi 2015-2016 metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas. Savaitgalį buvo sužaisti paskutinieji keturi susitikimai, po kurių paaiškėjo šio sezono nugalėtojas bei prizininkai. Šiame sezone po reguliariojo sezono tik dešimtoje vietoje buvęs Jonavos „Petrochema-Dextera“ (treneris Kęstutis Naruševičius) klubas įspūdingai baigė ketvirtfinalio seriją ir po atkaklios penkių rungtynių kovos, iš tolesnių varžybų pašalino Šakių „Vytis“ ekipą.

Jonaviečiai pasiekė aukštumų jau patekę į finalinio ketverto varžybas, kur buvo galima pakovoti ir dėl medalių, bet ir šį kartą jonaviečiai pakartojo 2012-2013 metų sezono rezultatą, kai užėmė ketvirtąją vietą.

Mače dėl bronzos medalių Jonavos krepšininkai varžėsi su šeimininkais „Palangos“ komanda. Tado Sebežiovo ir Henriko Vorotnikovo taškai į priekį išvedė jonaviečius (5:0), bet dar šiame kėlinyje palangiškiai sugebėjo persverti rezultatą, o antrojo kėlinio pabaigoje pranašumą įtvirtino pirmaujant septyniais taškais (32:39).

Po didžiosios pertraukos aikštelės šeimininkai jau turėjo ir dviženklę persvarą bei priartėjo prie dvidešimties taškų ribos (46:67). Pakeisti įvykių eigos Jonavos krepšininkams nebepavyko ir rungtynes pralaimėję rezultatu 65:80 (20:22, 12:17, 9:14, 24:27) užėmė daugeliui pačią skaudžiausią ketvirtąją vietą.

„Petrochema-Dextera“ – H.Vorotnikovas – 16, T.Sebežiovas – 11 (12 rez. perd., tritaškiai 2/9), Vytautas Kružikas ir Justas Vazalis – po 9.

„Palanga“ – Deividas Anužis – 21 (baudos 9/11), Povilas Šakinis – 19 (tritaškiai 3/5), Titus Jaron Robinson – 15 (baudos 7/8).

Šių metų NKL čempionais tapo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ klubas, kuris finale 85:80 įveikė Kauno „Žalgiris-2“ ekipą.

Krepšinio šventėje Palangos arenoje, tarp finalinių kovų, vyko ir įvairūs konkursai. Nacionalinės krepšinio lygos NKL – Mantinga „Oro karaliaus“ konkurso nugalėtoju tapo „Palangos“ puolėjas Titusas Robinsonas. Legionierius iš JAV konkurso finale nukonkuravo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ puolėją Igną Labutį.

Bent vienas Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ krepšininkas iš Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto tuščiomis negrįš. Šios ekipos gynėjas Justas Vazalis tapo NKL „General Financing – snaiperio“ konkurso nugalėtoju.

Naudingiausiu NKL čempionato žaidėju tapo Ignas Vaitkus iš Šakių „Vytis“ klubo.