Paskelbtas Sportas

Svečių iš Vilniaus pažintis su sporto perspektyvomis Jonavoje

Šeštadienis, 23 April 2016 03:00 Parašė 

Jonavoje lankėsi bei susitikti su miesto ir sporto centro bei mokyklų vadovais, aptarti nūdienos sporto klausimus, atvyko Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Edis Urbanavičius bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės Ministro Pirmininko patarėjas sporto klausimais Vytautas Janušaitis. Abu buvo ir yra glaudžiai susiję su sportu. KKSD generalinis direktorius E. Urbanavičius 2009-2013 m. vadovavo Lietuvos rankinio federacijai, o V. Janušaitis – labai gerai žinomas šalies plaukikas, dalyvavęs trejose olimpinėse žaidynėse.

Pirmiausia KKSD generalinis direktorius E. Urbanavičius ir LRV Ministro Pirmininko patarėjas sportui V. Janušaitis apsilankė Kūno kultūros ir sporto centre, kur svečius pasitiko įstaigos direktorė Regina Stupurienė, jos pavaduotojai Dalia Venckevičienė, Laurynas Gailius bei Benas Čekanavičius.

Sporto centro direktorė R. Stupurienė pristatė įstaigos viziją ir tikslus. Kūno kultūros ir sporto centras atlieka nemažai funkcijų bei veikla apima daugybę sričių – nuo treniruočių proceso iki įvairiausio lygio varžybų vykdymo, sporto klubų koordinavimo ir t.t.

Kūno kultūros ir sporto centre aštuonių sporto šakų treniruotes lanko 757 vaikai, kurie sudaro daugiau nei 15 procentų rajono moksleivių. Su jais dirba 23 treneriai. Rajonuose su vaikais dirba sporto centrai ar vis dar egzistuojančios sporto mokyklos, bet E. Urbanavičiaus teigimu, kodėl būsimieji sportininkai negalėtų būti po klubų sparneliu.

Dar prieš išvykstant į centrinį stadioną ir Jonavos areną, svečiams buvo papasakota apie jau veikiančių sporto bazių užimtumą bei būsimų įrenginių perspektyvas joms atsirasti. Perspektyvoje jonaviečiai turėtų išvysti ir futbolo maniežą bei teniso kortus „Neries“ stadione, sporto centre mero iniciatyva jau pateiktas projektinis pasiūlymas įrengti vandens pramogų SPA.

Esančiame centriniame stadione pastatyti reikalavimus atitinkančius naujus pastatus su buitinėmis patalpomis, su naujomis, trijų tūkstančių vietų, tribūnomis.

Apžiūrėjus turimas sales sporto centro patalpose, svečiai nuvyko į stadioną, kuriame rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir jo pavaduotojas Eugenijus Sabutis išdėstė esamą padėtį. Jonavos rajone sportui skiriama daugiau nei 2 procentai biudžeto, lyginant su kitomis savivaldybėmis, tai nėra maži pinigai.

Tikimasi, kad greitu laiku stadione atsiras ir naujoji dirbtinė danga, o spalio ar lapkričio mėnesį duris atvers ir Jonavos arena.

Pasak susitikime dalyvavusio vicemero Eugenijaus Sabučio, jei didelį sporto kompleksą – areną – tektų statyti nuo pamatų dabartiniu laikmečiu, ir projektiniai sprendimai šiuo metu būtų kiti. Tačiau arena – vienas iš ilgiausiai statomų objektų – buvo gauta kaip „palikimas“.

„2016 metais žvelgiant į 2008 metų sprendimus, žinoma, jie atrodo keistokai. Galim kritikuoti, bet svarbu ne tai, svarbu ją pabaigti. Būtų katastrofa, jei arena stovėtų, o ja nebūtų galima naudotis, todėl ir skiriam daug dėmesio administravimui – pastatytų paminklų mums nereikia “, - teigė E.Sabutis.

Svečiams susitikimas su mokyklų vadovais buvo nauja patirtis, nes nei viename mieste to padaryti neteko.

„Kai kurie mokyklų vadovai sako, jog vaikai į tas pamokas neis. Tačiau šiuo atveju reiktų kalbėti ne tik apie pamokas, tačiau ir apie fizinio aktyvumo skatinimą nuo pat mažų dienų. Reikia peržiūrėti ir pedagogų kvalifikaciją, taip pat įvertinti bazes – vaikų netenkina pergrūstos salės, per mažos patalpos persirengti ir nusiprausti. Pagaliau – dar niekada nebuvo išleistas kūno kultūros pamokoms skirtas vadovėlis. Visą tai sprendžiame kompleksiškai, bendradarbiaudami su Švietimo ir mokslo ministerija“, - sakė E. Urbanavičius.

Vizito pabaigoje KKSD generalinis direktorius E. Urbanavičius ir LRV Ministro Pirmininko patarėjas sportui V. Janušaitis atsakė į rajono žurnalistų klausimus.

„Džiaugiuosi, kad sporto centro direktorė suorganizavo susitikimą su mokyklų vadovais, nuo kurių labai priklauso kas vyksta mokykloje, - baigiamuosius žodžius kalbėjo E. Urbanavičius, - aišku, antra svarbi dalis buvo pamatyti esamą ir būsimą infrastruktūrą bei jau į pabaigą artėjančios arenos statybas. Norisi, kad šis ilgas statymo laikotarpis pagal planą baigtųsi jau rudenį. Tai būtų ir mums džiugu, ir miestiečiams gera naujiena. Maloniai nustebino efektyvi Kūno kultūros ir sporto centro veikla, kuri apjungia ne tik vaikų, bet ir mėgėjų bei klubinį sportą“.