Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Savivaldybė atvers duris lankytojams

Ketvirtadienis, 14 May 2020 16:06 Parašė 

Lankytojai į savivaldybės pastatą galės patekti pro pagrindinį įėjimą. Prieš atvykdami į savivaldybę, lankytojai dėl vizito telefonu arba el. paštu turės susitarti su jiems reikalingu specialistu, o šis pasitiks lankytoją savivaldybės fojė.

Savivaldybės darbuotojai ir lankytojai privalės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Lankytojų skaičius bus ribojamas, žmonių srautą reguliuos viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai. Lankytojams bus matuojama kūno temperatūra.

„Karantino sąlygos švelninamos ir savivaldybė atveria duris lankytojams, tačiau svarbu suprasti, kad gyventojų priėmimo tvarka dar nebus tokia, kaip buvo iki karantino. Visi, kuriems nėra būtinas tiesioginis kontaktas, ir toliau bus aptarnaujami nuotoliniu būdu. Praktika parodė, kad taip dirbti mūsų specialistams puikiai sekasi, todėl prašau gyventojų atvykti tik būtiniausiais atvejais", - sako Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Birutė Gailienė.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtose sąlygose valstybės ir savivaldybių institucijose ir toliau nerekomenduojama lankytis rizikos grupei priklausantiems žmonėms, taip pat turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, vėmimas, viduriavimas ir pan.).

Savivaldybė taip pat turės užtikrinti, kad joje dirbtų tik darbuotojai, neturintys infekcijų požymių, darbuotojų sveikata bus nuolat stebima.

Jonavos savivaldybės inf.