Nuteisti narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis disponavę jonaviečiai

Ketvirtadienis, 14 May 2020 15:50 Parašė 
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Antradienį Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmuose baudžiamojoje byloje paskelbtas nuosprendis 30-ies M. S. ir 34-erių V. O. dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

M. S. stojo prieš teismą dėl to, kad įgijo ir laikė nedidelį kiekį – 0,311 g kanapių (antžeminių dalių), bei turėdamas tikslą platinti įgijo, laikė ir gabeno 0,392 g psichotropinės medžiagos – metamfetamino (MDMA) ir psichotropinės medžiagos – 4-fluorometamfetamino  bei 9,861 g narkotinės medžiagos – kanapių (antžeminių dalių), be to 0,048 g psichotropinės medžiagos – metamfetamino (MDMA) ir 4-fluorometamfetamino, neteisėtai pardavė kitam asmeniui.
V. O. nuteistas už tai, kad be tikslo platinti neteisėtai įgijo ir laikė 2,471 g psichotropinės medžiagos – metamfetamino (MDMA) bei 0,355 g psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Abu kaltinamieji kaltais prisipažino. Nurodė, kad gailisi.

Teismas, priimdamas nuosprendį, atsižvelgė į tai, kad M. S. padarė du nusikaltimus, iš kurių vienas – baudžiamasis nusižengimas, kita – sunkus nusikaltimas. Dėl narkotikų platinimo M. S. pripažintas recidyvistu. M. S. baustas administracine tvarka.

"Didžioji dalis narkotinių ir psichotropinių medžiagų<..> į apyvartą nepateko, policijos pareigūnų buvo rastos ir paimtos, taigi ši nusikalstama veika realių sunkių ar neatstatomų pasekmių kitiems asmenims nesukėlė. Teismo posėdyje nuteistasis savo elgesį vertino kritiškai ir toks nusikalstamą veiką padariusio asmens savo nusikalstamų veiksmų vertinimas svarbus individualizuojant skiriamą bausmę." - rašoma teismo nuosprendyje.

Pripažinęs M. S. kaltu, teismas jam skyrė subendrintą bausmę – 1 metų  4 mėnesių laisvės atėmimo.

Priimdamas nuosprendį V. O. atžvilgiu, teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas nesunkus nusikaltimas. Yra viena jo atsakomybę lengvinanti ir nėra sunkinančių aplinkybių. V. O. eilę kartų baustas administracine tvarka.

"Teismas įvertina tai, kad kaltinamasis kratos metu savanoriškai pareigūnams pateikė draudžiamas laikyti medžiagas,"- nurodoma teismo nuosprendyje.

V. O. skirta 5000,00 Eur bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmus.

Cituodami arba kitaip platindami šią informaciją, nurodykite informacijos šaltinį.

Vaiva Milkeraitienė

Teisėjo padėjėja, atliekanti teismo pirmininko padėjėjos (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene)

funkcijas Kėdainių, Jonavos ir Kaišiadorių rūmuose