Jonavos rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandos krovinį

Ketvirtadienis, 14 May 2020 11:39 Parašė 

Jonavos rajone pasieniečių sustabdytas vyras automobiliu „Renault Megane Scenic“ gabeno kontrabandinius rūkalus ir nelegalų alkoholį. Cigarečių ir naminės degtinės taip pat aptikta jo garaže. Iš viso sulaikyta pusšešto tūkstančio pakelių baltarusiškų rūkalų ir 129 litrai alkoholio.

Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Jonavos rajone, Turžėnų kaimo ribose, patikrinti sustabdė automobilį „Renault Megane Scenic“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 61-erių Jonavos rajono gyventojas.

Pasieniečiai „Renault Megane Scenic“ salone bei bagažinėje aptiko 9 plastikines talpas, kuriose buvo apie 113 litrų skaidraus skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą. Taip pat automobilyje buvo 730 pakelių įvairių rūšių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT pareigūnai netrukus atliko sankcionuotą kratą jonaviškiui priklausančiame garaže Jonavos rajono Girininkų II kaime. Čia pasieniečiai rado dar 4758 pakelius įvairių rūšių baltarusiškų cigarečių bei 5 plastikines talpas su 16 litrų, įtariama, naminės degtinės.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymo bei dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jonavos rajono gyventoją pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę.

„Renault Megane Scenic“, kontrabandinės cigaretės ir nelegalus alkoholis saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės inf.