Paskelbtas Miesto naujienos

JKC: Joninės bus kitokios, bet be šventės neliksime

Ketvirtadienis, 07 May 2020 16:04 Parašė 

„Esame Jonų miestas, tad ir šiemet ruošiamės Joninėms atsakingai. Žinome, kad mums įprastos masinės šventės su daug žiūrovų neturėsime, bet šventė bus.
Galbūt tai bus tiesioginė transliacija nuo pasirinkto piliakalnio. Galbūt bus rasti kiti sprendimai, tačiau sieksime išlaikyti savo tradicijas ir padovanoti žmonėms namuose galimybę išvysti misterijos šou, vaidilučių pasirodymus, saulės ir šviesos kovą, kitus papročius.

Ieškosime būdų dalį šių pasirodymų priartinti prie žmonių namų, juos modernizuoti, galvojame apie lazerius ir kitokius sprendimus. Gali būti, kad bus ir tradicinis šventinis fejerverkas", - apie planus žiniasklaidai pasakojo JKC vadovas.

Karantino metu uždraudus kultūrines ir sporto veiklas, dalyje savivaldybių kultūros įstaigų darbuotojai išvaryti į prastovas ar atostogų. Tačiau Jonavoje - priešingai. Čia beveik kiekvieną dieną daugiabučių kiemuose rengiami koncertai, miestiečiai kviečiami į kiną po atviru dangumi, iš automobilių gali stebėti šviesų šou.

Taip pat gyventojai kviečiami virtualiai dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose ar šokių pamokose, o gal su gidu pasivaikščioti po miesto erdves, bažnyčios koridoriais.

S. Jefimenko teigimu, dalis šių renginių greičiausiai liks ir pasibaigus karantinui: JKC planuoja neatsisakyti koncertų daugiabučių kiemuose bei kino po atviru dangumi.

JKC inf.