Paskelbtas Aktualijos

Lyg būtų maža rūpesčių: su gamtos stichija susidūręs raseiniškis gyventojams turi patarimą

Antradienis, 28 April 2020 10:40 Parašė 

Rūpesčių dėl karantino ir koronaviruso grėsmės šiomis dienomis – per akis, todėl dar viena nelaimė namuose ir dėl jos patirti nuostoliai gali būti išties skaudžiu smūgiu. Ką reiškia, kai nemalonumai užklumpa netinkamiausiu metu, teko patirti raseiniškiui Albertui, kuriam itin nemalonią išdaigą iškrėtė gamta. Kovo pabaigoje Vakarų Lietuvoje siautėjęs stiprus vėjas nuo vyro namo stogo nuplėšę tik pernai sumontuotus saulės energijos kolektorius ir apgadino pastato konstrukcijas. Laimei, Albertas savo turtą buvo apdraudęs ERGO draudimu, todėl jo patirti nuostoliai buvo kompensuoti, o apgadintas namų stogas – jau tvarkomas.

„Visada tikiesi, kad nelaimės tavo namus aplenks, tačiau mūsų šeima jau anksčiau yra pasimokiusi, kad gamtos stichijos nesirenka ir gali užklupti labai netikėtai, o palikti savo saugumą likimo valiai – ne pats protingiausias sprendimas. Vėjas mūsų namų stogą yra nuniokojęs ir anksčiau. Laimei, jau ir tuomet, prieš septynerius metus, buvome apsidraudę, tad puikiai suvokiame apsaugos nuo įvairių rizikų svarbą. Deja, dar daug žmonių apie tai susimąsto tik ištikus nelaimei“, – sako draudimo bendrovės ERGO klientas Albertas.

Šiuokart stiprus vėjas Raseinių gyventojo šeimai pridarė nuostolių už daugiau kaip 5 tūkst. eurų. Buvo suniokoti ne tik saulės energijos kolektoriai, bet ir apgadinta namo ventiliacijos sistema, išdaužtas langas, apgadinti stogo parapetai.

„Be abejo, bejėgiškai stebėti, kaip gamtos stichija niokoja tavo namus, yra tikrai ne pati maloniausia patirtis. Ypač tokiu įtemptu metu, kai ir taip daug nežinomybės, nerimo dėl ateities. Kita vertus, net ir matydami vėjo padarytą žalą galėjome jaustis ramiau, nes žinojome, kad turtas yra apdraustas“, – pasakoja Albertas.

Vyras džiaugiasi ir greitu žalos administravimo procesu. Nuo įvykio praėjus mažiau nei savaitei raseiniškis jau galėjo pradėti remonto darbus.

„Nemažai darbų šiomis dienos stringa dėl karantino, tačiau laimei – ne žalos atlyginimo procesai. Dėl vėjo patirti nuostoliai mūsų šeimai yra tikrai reikšmingi, todėl greitas žalos atlyginimas labai padėjo. Galima tik įsivaizduoti, kokioje sudėtingoje situacijoje žmogus atsidurtų, jei nebūtų apsidraudęs turto, o jo namus ištiktų nelaimė. Apsauga nuo įvairių rizikų žmonėms turėtų būti vienas iš prioritetinių dalykų, ypač – šiuo sudėtingu metu. Vyraujant visuotiniam nerimui, tai leidžia jaustis saugiau ir padeda neatsidurti nepavydėtinoje situacijoje“, – pažymi Albertas.

Savo turtą Albertas yra apdraudęs ne tik nuo gamtos stichijų, bet ir su ugnimi, vandeniu, elektros įtampos svyravimais ir vagystėmis susijusių rizikų. Draudikai daugeliu atveju gali pasiūlyti kiekvienam asmeniui ar šeimai tinkamiausią pasiūlymą, todėl tereikia laiku priimti teisingą sprendimą, kuris gali padėti išvengti didelių nuostolių ar netgi nelikti visai be pastogės.

Laukiame Jūsų užsukant į ERGO skyrių Vasario 16-osios g. 1, Jonava. Arba kviečiame pasitarti telefonu – skambinkite darbo metu: Lina Čivienė, tel. 8 349 61207.

ERGO Baltijos šalyse

ERGO yra viena pirmaujančių draudimo grupių Baltijos šalyse, siūlanti ne gyvybės, gyvybės bei sveikatos draudimą. Metinė įmokų suma ERGO Baltijos šalyse sudaro 242 mln. eurų. Per metus ERGO Baltijos šalyse klientams apmoka žalų už beveik 143 mln. eurų. Daugiau nei 650 tūkst. klientų Baltijos šalyse pasitiki ERGO grupės paslaugomis, patirtimi bei finansiniu stabilumu.

Draudimo bendrovė ERGO Lietuvoje įvardinta geriausiai klientus aptarnaujančia draudimo sektoriaus įmone 2019 m. (remiantis bendrovės „Dive Lietuva“ slapto pirkėjo tyrimu).

Baltijos šalyse veikiančios ERGO bendrovės yra tarptautinės ERGO grupės dalis. Tai viena didžiausių draudimo grupių Europoje. ERGO atstovaujama daugiau nei 30 šalių Europoje bei Azijoje. Pagrindinis ERGO akcininkas yra viena didžiausių pasaulyje perdraudimo grupių „Munich Re“. Plačiau: www.ergo.lt