Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Informacija dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų priežiūros paslaugų organizavimo karantino metu

Pirmadienis, 27 April 2020 15:01 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybė pradeda vykdyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų priežiūros paslaugas švietimo įstaigose.

Ši paslauga teikiama šeimoms, kurių abu tėvai, įtėviai, globėjai, rūpintojai negali dirbti nuotoliniu būdu, t. y. privalo eiti į darbą, atlikti būtinąsias funkcijas (darbus) ir neturi galimybės palikti vaiko namuose, pasitelkiant kitų asmenų pagalbą.

Tėvai, įtėviai, globėjai, rūpintojai privalo įvertinti visas įmanomas vaiko (-ų) priežiūros namuose galimybes, jei tokių galimybių nėra, šeima pateikia prašymą vaiko iki karantino lankytai švietimo įstaigai  ar Jonavos rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriui dėl vaikų priežiūros paslaugų.

Prašyme būtina nurodyti asmens, kuris kreipiasi vardą, pavardę, gyvenamosios vietos adresą, kontaktinį telefono numerį, el. p. bei datą, nuo kada reikalinga vaiko priežiūros paslauga, vaiko vardą, pavardę ir gimimo datą. Kartu su prašymu būtina pateikti (abiejų tėvų) darbdavių pažymas, kuriose nurodoma, kad asmuo būtinus darbus privalo atlikti darbo vietoje ir negali jam pavestų funkcijų atlikti nuotoliniu būdu. Pateikti prašymai bus įvertinti ir tenkinami tik tie, kurie pagrįsti vaiko priežiūros svarbą įrodančiais dokumentais.

Vaikų, sergančių lėtinėmis ligomis, nurodytomis sunkių lėtinių ligų, dėl kurių ekstremaliosios situacijos ar karantino laikotarpiu asmeniui išduodamas nedarbingumo pažymėjimas, sąraše, patvirtintame Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 23 d. įsakymu Nr. V-483 „Dėl Sunkių lėtinių ligų, dėl kurių ekstremaliosios situacijos ar karantino laikotarpiu asmeniui išduodamas nedarbingumo pažymėjimas, sąrašo patvirtinimo" (toliau – įsakymas Nr. V 483) bei gyvenančių kartu su asmenimis, priskirtinais rizikos grupėms (vyresnio nei 60 m. amžiaus asmenims ir (arba) sergantiems lėtinėmis ligomis, nurodytomis įsakyme Nr. V-483: žmogaus imunodeficito viruso liga; piktybiniai navikai (jei liga diagnozuota ar buvo paūmėjimas ir jei po taikyto gydymo pabaigos nepraėjo 2 metai); cukrinis diabetas; širdies ir kraujagyslių ligos su lėtiniu širdies nepakankamumu 2-4 laipsnio; lėtinės kvėpavimo organų ligos su kvėpavimo nepakankamumu; lėtinės inkstų ligos su inkstų nepakankamumu; būklė po autologinės kaulų čiulpų ir organų transplantacijos; ligos, kurios šiuo metu gydomos bendra ar selektyvia chemoterapijas ar radioterapija ir ligos, po kurių gydymo šiais metodais pabaigos nepraėjo 2 metai; ligos, kurios šiuo metu gydomos imunosupresija atitinkančia metilprednizolono 10 mg/kg per dieną ir ligos, nuo kurių gydymo šiuo būdu pabaigos nepraėjo 6 mėnesiai; įgimtas imunodeficitas; kitos sunkioslėtinės ligos, kai taikomas imunosupresinis gydymas), priežiūra privalo pasirūpinti tėvai, įtėviai, globėjai.

Taip pat primename, kad siekiant kuo didesnio saugumo asmenys, atlydintys vaikus, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones – veido kaukes, respiratorius ar kita.

Be to, kiekvieną dieną priimant vaikus, bus vertinama visų priimamų į grupę vaikų sveikatos būklė. Vaikai, kuriems pasireikš karščiavimas ar kurie turės ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių (pvz. sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas, bėrimai ir pan.), nebus priimami dalyvauti grupės veikloje.

Tikimės, kad vaikus į darželius atves tik tie tėveliai, kuriems ši paslauga yra tikrai būtina. Turime suprasti, kad vis dar saugiausias būdas išvengti pavojingos užkrečiamos ligos – likti namuose.

Prašymus dėl vaikų priežiūros paslaugos galima teikti el. p.: vaiko iki karantino lankytai ugdymo įstaigai (kontaktus rasite paspaudę šią nuorodą https://www.jonava.lt/svietimo-istaigos ) arba  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija