Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Netrukus prasidės trijų miesto gatvių remonto darbai

Penktadienis, 22 April 2016 03:00 Parašė 

Ketvirtadienį rajono Savivaldybės administracijos direktorius Jonas Sungaila ir AB „Kauno tiltai“ verslo vystymo direktorius Pranas Benetis pasirašė sutartį dėl trijų miesto gatvių – Vasario 16-osios, Chemikų ir A. Kulviečio – rekonstrukcijos darbų. Bendra šių darbų vertė – beveik 1,9 mln. eurų. Nors pagal sutartį minėtų gatvių rekonstrukcijos darbai turėtų užtrukti 18 mėnesių, tačiau rang0vai darbus žada baigti dar šiais metais.

„Viliuosi, kad darbai šiose gatvėse nesutrikdys įprasto jonaviečių gyvenimo, tačiau tam tikrų nepatogumų bus. Dėl pasikeitusio eismo, jo ribojimo, tikiu, vairuotojai piktinsis, tačiau kitaip suremontuoti gatvių, deja, nėra galimybės. Tiesiog reikės kiek pakoreguoti savo įprastą maršrutą – jeigu dabar nuo namų iki darbo nuvykstama per 5– 7 minutes, prasidėjus gatvių remontui gali prireikti 15 minučių. Tačiau pasaulis dėl to juk nesugrius, tiesa?“ – sakė rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Pasak mero, pagal investicijas ir pagal apimtį tai bus bene vienas didžiausių darbų šiais metais. Tiesa, šiais metais žadama užbaigti ir Sporto arenos statybą, tačiau arena buvo statoma 6 metus.

Kaip jau minėta, bendra trijų gatvių rekonstrukcijos darbų suma siekia beveik 1,9 mln. eurų. Tam bus panaudojamos Savivaldybės biudžeto lėšos (šiam tikslui numatyta skirti 500 tūkst. eurų), projektą remia ir valstybė per Lietuvos automobilių kelių direkciją, bus panaudotos ir Europos Sąjungos lėšos.

Trijų miesto gatvių rangos darbų konkursą laimėjusios AB „Kauno tiltai“ atstovas P. Benetis sakė, kad bus naudojama pažangi karšto regeneravimo „Remix plus“ technologija, kuomet senas sluoksnis nufrezuojamas, pridedama reikalingų priedų ir jis panaudojamas klojant naują dangą. Ant jos dar papildomai klojamas 2,5 cm storio naujas asfaltbetonio sluoksnis. Tokiu būdu sutvarkoma ir esam danga, ir paklojama nauja.

Vasario 16-osios, Chemikų ir A. Kulviečio gatvėse bus ne tik paklota nauja gatvės danga, bet ir įrengti šaligatviai, pėsčiųjų-dviračių takai, lietaus nuotekų tinklai, apšvietimas.

Laima SLOVIKIENĖ