Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Paskelbtas geriausių 2019-ųjų Lietuvos sportininkų šimtukas

Pirmadienis, 20 April 2020 09:27 Parašė 

Lietuvos sporto federacijų sąjunga kartu su visuomeniniu transliuotoju LRT kvietė sporto mėgėjus sureitinguoti geriausių 2019-ųjų Lietuvos sportininkų šimtuką, kuriame – net 65 sporto šakų atstovai. Remiantis visuomenės ir komisijos balsų skaičiavimais, paskelbti sportininkų auksinis 10-ukas, sidabrinis 30-ukas ir bronzinis 60-ukas (sportininkai išvardinti abėcėlės tvarka).

Sporto gerbėjai portale LRT.lt buvo kviečiami balsuoti nuo kovo 5 d. iki balandžio 1 dienos. Iš viso atiduoti 19 246 balsai.

„Šia iniciatyva siekėme suteikti galimybę visoms federacijoms pagarsinti savo geriausius sportininkus, todėl kiekvienos sporto organizacijos prašėme nominuoti po vieną sportininkę ir sportininką. Matome, kad sporto šakų įvairovė šalyje yra tikrai didelė ir kiekviena iš jų turi savo laimėjimus, savo lyderius. Džiaugiuosi šiais rinkimais, tikiu, kad visiems į geriausiųjų šimtuką patekusiems sportininkams tai bus paskata stengtis dar labiau, o nepatekusiems – atkakliau siekti aukštų sportinių rezultatų“, – sako Lietuvos sporto federacijų sąjungos viceprezidentas, „100 sporto žvaigždžių“ projekto komisijos pirmininkas Romas Vitkauskas.

„Kiekvienam sportininkui svarbu, kad jo pastangos ir laimėjimai būtų pastebėti, todėl visų kolegų vardu dėkoju šios iniciatyvos autoriams ir įgyvendintojams. Dabar visiems svarbu įveikti pasaulį užklupusią krizę, kad vėl galėtume varžytis ir džiuginti savo šalies žmones pergalėmis, kurias būtų galima vertinti jau 2020 m. sporto žvaigždžių rinkimuose“, – iniciatyva „100 sporto žvaigždžių“ džiaugiasi ir sportininkus vienijančios Nacionalinės sportininkų asociacijos prezidentas Justinas Kinderis.

Daugiausia balų rinkimuose surinko ir auksinėmis sporto žvaigždėmis tapo Viktorija Andrulytė (buriavimas), Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (šiuolaikinė penkiakovė), Mindaugas Griškonis (irklavimas), Simona Krupeckaitė (dviračių sportas, trekas), Edis Matusevičius (lengvoji atletika, ieties metimas), Danas Rapšys (plaukimas), Domantas Sabonis (krepšinis), Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė (sportiniai šokiai), Robertas Tvorogalas (gimnastika) ir Henrikas Žustautas (baidarių ir kanojų irklavimas).

Parengė GYTIS RAMANAUSKAS