Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

FIFA viceprezidentas abejoja dėl rinktinių sugrįžimo į stadionus šiais metais

Pirmadienis, 20 April 2020 09:26 Parašė 

Dėl koronaviruso pandemijos sustabdytos futbolo rinktinių kovos gali sugrįžti tik kitais metais. Tokią žinią naujienų agentūrai AP pirmadienį patvirtino FIFA viceprezidentas Victoras Montagliani.

Tarptautiniam futbolui koją kiša sutrikdytas susisiekimas tarp valstybių bei noras palikti laisvą langą šiais metais užbaigti sustabdytą klubinį sezoną.

Kanadietis V. Montagliani, kuris eina Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros asociacijų futbolo konfederacijos (CONCACAF) prezidento pareigas, yra ir FIFA darbo grupės, kovojančios su koronaviruso pandemijos padariniais futbolui, vadovas.

FIFA jau seniau atšaukė kovo mėnesį turėjusias vykti rinktinių kovas. V. Montagliani teigimu, toks likimas laukia ir rugsėjį, spalį ir lapkritį suplanuotų dvikovų.

„Manau, rungtynių organizavimas rudenį būtų didžiulis iššūkis. Kalbu ne tik apie galimą grėsmę sveikatai, bet ir apie susisiekimą tarp valstybių. Dabar svarbiausia užbaigti nacionalinius čempionatus. Planuose dar yra rugsėjis, tačiau žiūrint į dabartines tendencijas, nepanašu, kad tai yra realus scenarijus“, – aiškino FIFA viceprezidentas.

Futbolo sirgalių sugrįžimas į stadionus gali tiesiogiai priklausyti nuo vakcinos, padedančios išgydyti koronavirusą, sukūrimo. Toks scenarijus išsipildys tik 2021-aisiais.

„Jeigu gausime žalią šviesą organizuoti futbolo rungtynes, tikrai abejoju ar pirmieji susitikimai vyks su žiūrovais, – aiškino V. Montagliani. – Nemanau, kad tai įmanoma. Tai būtų per didelė rizika.

Parengė GYTIS RAMANAUSKAS