Paskelbtas Sportas

Olimpinė diena birželį neįvyks

Antradienis, 14 April 2020 08:54 Parašė 

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) nusprendė koreguoti didelės sporto šventės planus – „Olimpinė diena 2020“ birželio 13 dieną Vilniuje neįvyks.

Taip gali 30 metų trukusi tradicija nutrūkti dėl koronaviruso grėsmės.

Visgi tai nereiškia, kad Lietuvoje tradicine jau tapusi sporto šventė 2020 metais neįvyks – svarstomi įvairūs galimi scenarijai.

„Kartu su šių metų šeimininke Vilniaus miesto savivaldybe svarstome tiek apie datos pakeitimą, tiek apie šventės perkėlimą į virtualią erdvę. Tačiau viskas priklausys nuo viruso plitimo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimų renginių atžvilgiu, todėl tolimesnius sprendimus priimsime remdamiesi rekomendacijomis“, – akcentavo renginio organizuojančio Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktorius Mantas Marcinkevičius.

Tarptautinė olimpinė diena kasmet švenčiama birželio 23-iąją, minint Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) įkūrimą 1894 metais. Lietuvoje Olimpinė diena švenčiama nuo 1989-ųjų, o pastaraisiais metais susidomėjimas šiuo renginiu itin išaugo.

2019 metais, šalyje rengiant jubiliejinę 30-ąją Olimpinę dieną, buvo pagerintas lankomumo rekordas – uostamiestyje 100 nemokamų veiklų išbandė, turnyrus ir varžybas stebėjo bei Monique koncerto klausėsi iš viso net 30 tūkstančių dalyvių.

Be Vilniaus ir Klaipėdos LTOK ir LOF organizuojama Olimpinė diena dar yra apsilankiusi Kaune, Alytuje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Parengė GYTIS RAMANAUSKAS