Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Olimpinės žaidynės gali neįvykti ir po metų

Antradienis, 14 April 2020 08:50 Parašė 

Į 2021-uosius nukeltos Tokijo olimpinės žaidynės gali neįvykti ir po metų, įsitikinęs renginio organizacinio komiteto vadovas Toshiro Muto.

Dėl koronaviruso grėsmės pirmą kartą istorijoje nukeltas didžiausias pasaulio sporto renginys turėtų vykti 2021 m. liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis. Bet žaidynes organizuojantys asmenys nėra įsitikinę, kad kova su COVID-19 iki tada bus užbaigta. „Nemanau, kad kas nors drąsiai galėtų teigti, kad žaidynes tikrai galėsime surengti kitų metų liepą, – spaudos konferencijoje sakė T.Muto. – Mes tikrai nesame tokioje situacijoje, kad galėtume duoti jums aiškų atsakymą.“

Japonijoje pastarosiomis dienomis imtasi griežtesnių kovos prieš pandemiją priemonių – šalies premjeras Shinzo Abe šią savaitę paskelbė nepaprastosios padėties deklaraciją, kurioje išdėstyti būtinieji veiksmai kovoje su pavojinga liga. Kiek anksčiau Japonija buvo kritikuota už atsainų požiūrį į viruso plitimą, o dalis tokį elgesį siejo su nenoru nukelti olimpines žaidynes į kitus metus. Dėl tokio sprendimo olimpiadą organizuojantys japonai praras daugiau nei nuo 2 iki 6 mlrd. JAV dolerių.

„Nusprendėme metams nukelti žaidynes, tad dabar galime ruoštis toliau. Tikimės, kad per metus žmonija sugebės įveikti koronaviruso krizę, – vylėsi T.Muto. – Tačiau kol kas nemąstome apie alternatyvius planus. Turime įdėti visas pastangas, kad žaidynės vyktų po metų.“ Japonijoje iki pirmadienio buvo užfiksuota daugiau nei 7 tūkst. koronaviruso atvejų ir daugiau nei 100 mirčių nuo COVID-19. Ši liga vienoje turtingiausių pasaulio šalių yra pavojinga dėl senyvos visuomenės – vidutinė japonų gyvenimo trukmė yra ilgiausia pasaulyje ir siekia 84 metus.

Parengė GYTIS RAMANAUSKAS