Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Oficialu: Europos futbolo čempionatas turi naują data, metams nukeltas ir moterų europinės pirmenybės

Pirmadienis, 06 April 2020 10:08 Parašė 

Po to, kai koronavirusas izoliavo daugelį šalių ir privertė neribotam laikui sustabdyti sporto įvykius, beveik neabejota, kad turi būti atidėtas ir vasarą turėjęs vykti „Euro 2020“ čempionatas.

Neseniai UEFA atstovai susisiekė su Europos futbolo lygų, klubų ir žaidėjų atstovais. Po diskusijos nuspręsta, kad geriausiai išeitis dabartinėje situacijoje yra Europos futbolo čempionato atidėjimas. Norvegijos futbolo federacija pirmoji pranešė apie tokį sprendimą. Jų teigimu, Europos čempionatas vyks 2021 m. birželio 11 – liepos 11 dienomis.

Sprendimą paskatino priimti tai, kad nacionalinės Europos futbolo lygos turėtų galimybę užbaigti sustabdytus sezonus. Jei čempionatas nebūtų nukeltas, tokią galimybė būtų išnykusi.

Koronaviruso pandemijos padarinius pajus ir moterų futbolas. Metams nukeltas Europos moterų futbolo čempionatas. Tiesa, jis turėjo vykti ne šią, o kitą vasarą.

Pranešama, kad Anglijoje vyksiančios pirmenybės bus surengtos 2022-ųjų vasarą. Sprendimas priimtas dėl to, jog į kitų metų vasarą jau perkelti du kiti dideli renginiai – Tokijo olimpinės žaidynes ir Europos vyrų futbolo čempionatas.

 Perkėlus turnyrą vėlesniam laikui bus išvengta situacijos, kai per vieną vasarą vyksta du stambūs moterų futbolo turnyrai – olimpinėse žaidynėse ir Europos čempionate.

Praėjusį trečiadienį vaizdo konferenciją su visais UEFA nariais dariusi žemyno futbolo organizacija nepatvirtino apie sprendimą perkelti moterų futbolo čempionatą, tačiau tokią informaciją atskleidė Danijos futbolo federacija. Nugalėtojų titulą Europos čempionate gins Nyderlandų rinktinė, triumfavusi 2017-aisiais rengtame turnyre namuose.

Parengė GYTIS RAMANAUSKAS