Paskelbtas Renginiai

„Sveikatos turas“ aplankė visas seniūnijas

Antradienis, 19 April 2016 03:00 Parašė 

Jonavos visuomenės sveikatos biuro (Jonavos VSB) darbuotojai kartu su žolininku, „Žolinčių akademijos“ viceprezidentu Mariumi Lasinsku apsilankė septyniose rajono seniūnijose. Pagrindinis šių susitikimų tikslas – paraginti gyventojus daugiau dėmesio skirti savo sveikatai, pateikti naudingos prevencinės informacijos.

Renginių metu M. Lasinskas gyventojus supažindino su šalia mūsų augančiomis (ir nieko nekainuojančiomis) pirmosiomis pavasario vaistažolėmis (ir maistu, ir vaistais), jų poveikiu ir nauda organizmui, pateikė praktinių patarimų, receptų, kaip jas panaudoti savo sveikatai stiprinti, skatino saugoti gamtą, kaip vieną iš pagrindinių ir neįkainojamų mūsų sveikatos ir energijos šaltinių.

Jonavos VSB sveikatos stiprinimo specialistė Rūta Pugačiauskienė kalbėjo apie alkoholio žalą, pateikė išsamią informaciją apie įstaigas, teikiančias pagalbą norintiems atsisakyti alkoholio. Taip pat informavo apie pagrindines tuberkuliozės profilaktikos priemones, skatino gyventojus aktyviau dalyvauti profilaktinėse sveikatos patikrose. Be to, susitikimų metu kiekvienam renginio dalyviui buvo įteikti šviesą atspindintys krepšiai.

Noriu nuoširdžiai padėkoti Bukonių bendruomenės pirmininkei Daliai Autukienei, Kulvos bendruomenės pirmininkei Danguolei Griniovai, Panoterių bendruomenės pirmininkei Audronei Gruodienei, Barupės mokyklos direktorei Daliai Vilkelienei, Upninkų seniūnės pavaduotojai Jūratei Auglienei, Šilų seniūnei Ingridai Malciuvienei, Dumsių seniūnui Algirdui Paplonskiui, Dumsių kultūros namų darbuotojams, kurie padėjo suorganizuoti šį „Sveikatos turą“.

Modesta BARTOŠIENĖ, visuomenės sveikatos biuro specialistė, pavaduojanti direktorių