Paskelbtas Futbolas

UEFA nesutaria: kaip vadinsis nukeltas Europos čempionatas?

Pirmadienis, 23 March 2020 13:45 Parašė 

UEFA organizacija dėl koronaviruso protrūkio priėmė skaudų sprendimą – Europos čempionatas bus rengiamas ne 2020, o 2021 metais. Tai kartu sukėlė ir opią dilemą. Organizacija šiuo metu nesutaria, kaip turėtų vadintis po metų žaidžiamas turnyras. Iki šiol jis visur buvo pristatomas Euro2020 pavadinimu.

 „Turnyras ir toliau vadinsis Euro2020“, - vos kelios dienos po sprendimo nukelti čempionatą buvo atskleista UEFA parengtame pranešime. Tačiau vėliau pati organizacija nurodė, kad šis pranešimas buvo klaidingas ir toks sprendimas dėl pavadinimo dar nėra patvirtintas.

 Anksčiau numatyta, kad Europos čempionatas vyks dvylikoje Senojo žemyno miestų įvairiose šalyse, jo finalas numatytas liepos 11 dieną Londone, Anglijoje.

 „Tikime, kad visi miestai išliks tokie, kurie buvo numatyti. Tikimės, kad turnyras vyks pagal originalų planą“, – teigia UEFA atstovai. Tačiau nors ir tikimasi išlaikyti ankstesnį organizacinį planą, kol kas lieka neaišku, kaip šis turnyras vadinsis: Euro2020 ar Euro2021.

Tačiau nors ir tikimasi išlaikyti ankstesnį organizacinį planą, kol kas lieka neaišku, kaip šis turnyras vadinsis: Euro2020 ar Euro2021.

Parengė Gytis Ramanauskas