Paskelbtas Renginiai

Jonavoje – jaunųjų menininkų paroda

Antradienis, 19 April 2016 03:00 Parašė 

Praėjusį ketvirtadienį Kultūros centro Meno galerijoje „Homo ludens“ Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto studentai jonaviečiams pristatė savo kūrybą. Parodoje eksponuojami ne tik tapybos, bet ir keramikos, stiklo, skulptūros darbai. Jaunųjų menininkų kūriniais jonaviečiai galės grožėtis iki gegužės 10 d.

Dailės akademijos docento Vytauto Naručio teigimu, paroda skirta visiems, norintiems pasidžiaugti menais, o ypač didelis dėmesys kreipiamas į jaunuosius meno mylėtojus. Juos parodos organizatoriai siekia suintriguoti ir padėti suprasti, kad Dailės akademijoje studentams suteikiami ne tik stiprūs akademiniai, bet ir kūrybiniai pagrindai. Docentas trumpai parodą apibūdino kaip reginį, siūlantį įvairovę.

Parodos atidaryme dalyvavo Dailės akademijos dėstytojai, taip pat Meno galerijos kuratorius jonavietis Ignas Gleixner,kuris yra šios aukštosios mokyklos absolventas. Jis didžiuodamasis kalbėjo apie jaunuosius Lietuvos menininkus, tarp kurių nemažai yra ir jonaviečių.

,,Dailės akademija yra gyvas organizmas, susidedantis iš daugybės žmonių. Ateina viena studentų karta, po jos – kita, ir po truputį veidas kinta,tačiau kiekvienoje kartoje yra nuostabių, labai įdomių, gabių studentų. Ši paroda kaip tik ir paliudija, kad Dailės akademijos Kauno fakultetas yra įdomus. Ir jei kas pasakytų, kad tapyba kartais miršta, aš drąsiai galiu pasakyti, kad tikrai taip nėra. Mane ypač džiugina, kad šioje erdvėje yra ne vieno jonaviečio piešiniai, keramikos darbai. Žinau, kad į Kauno fakultetą kiekvienais metais stoja žmonės iš Jonavos ir žinau, kad ir šiemet tikrai stos. Džiaugiasi mano širdis,‘‘ – kalbėjo parodos kuratorius I. Gleixner.

Dailės akademijos atstovai džiaugėsi galimybe rengti parodas Jonavoje. Jų teigimu, Jonava yra svarbi Kauno dalis, užauginusi nemažai gabių studentų. Akademijos atstovai įsitikinę, kad ir šiais metais Akademijoje mokysis talentingų menininkų iš Jonavos.

Baigiamąjį žodį taręs docentas V. Narutis visus pakvietė apžiūrėti parodą. Apžiūrėję parodą, visi dar ilgai diskutavo apie meną prie arbatos puodelio.

Vilma ZIABKINAITĖ