Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Savivaldybės ekstremalių situacijų komisija paaiškina kai kuriuos apribojimus karantino metu

Pirmadienis, 16 March 2020 08:35 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija sekmadienį rinkosi į specialų posėdį, kuriame aptarė situaciją Jonavos rajone ir priėmė tam tikrus paaiškinimus, kaip elgtis gyventojams ir įmonėms visuotinio karantino metu.

Vyriausybės paskelbto karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val. Paskelbus karantiną bus taikomi šie ribojimai: 

Viešojo maitinimosi įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veiklos draudimas, išskyrus kai maistas gaminamas išsinešimui arba kitais būdais pristatomas gyventojams.

Tai reiškia, kad maitinimo įstaigos negali aptarnauti gyventojų viduje. Kavinės ir restoranai gali pristatyti maistą į namus arba perduoti klientams išsinešimui. Maisto užsakymas galimas telefonu arba internetu, maisto išdavimas – tik lauke, laukiantieji turėtų išlaikyti mažiausiai 1 m. atstumą vienas nuo kito. Atsiskaitymams rekomenduojama naudoti ne grynuosius pinigus.

Viešbučių ir kitos patalpos naudojamos asmenų izoliavimui atskiru savivaldybių ir apgyvendinimo paslaugų teikėjų susitarimu.

Tai reiškia, kad Jonavos rajono savivaldybės gyventojai, kurie šiuo metu grįžta iš 18-os rizikingų šalių ir kuriems yra privaloma 14-os dienų saviizoliacija, turėtų izoliuotis savo namuose, atskirame kambaryje. Gyventojai, kurie neturi tokios galimybės, turėtų izoliuotis viešbutyje ir apie tai pranešti Kauno visuomenės sveikatos centro Jonavos skyriui telefonu 8 (349) 60069. Jonavos rajono savivaldybė artimiausiu metu sudarys sutartis su rajono apgyvendinimo įstaigomis dėl tokių asmenų apgyvendinimo.

Keleivinio transporto maršrutų intensyvumo ribojimas. Leidžiamas tik sėdimų vietų užėmimas ne mažesniu kaip 1 metro atstumu. Turi būti taikomos ypatingos saugumo priemonės transporto priemonės dezinfekuojamos kiekvieno maršruto pradinėje ir galinėje stotelėse.

Taksi ir keleivių pavežimo paslaugas teikiantys vežėjai raginami dezinfekuoti savo transporto priemones.

Turgaviečių, išskyrus maisto, veikla draudžiama. Kirpyklų, grožio salonų ir kitų grožio paslaugų teikimas draudžiamas. Lošimo namų ir lošimo automatų salonų  veikla draudžiama.

Karantino metu pastebėję pažeidimus piliečiai raginami pranešti telefonu 112. Pažeidėjams gresia baudžiamoji atsakomybė.

Koronaviruso karštoji linija – 1808.

Visus apribojimus, kurie taikomi karantino metu, rasite ČIA.

Paruošta pagal Jonavos savivaldybės inf.