Paskelbtas Rajono naujienos

„Vienuolika – trisdešimt“: KOVO 11-oji – trisdešimt metų LAISVI!

Ketvirtadienis, 12 March 2020 08:07 Parašė 

1990-ųjų kovo 11-oji – Lietuvos istorijos įvykis, kuomet atkurta Lietuvos Nepriklausomybė – esame LAISVI 30 metų. Šia proga Bukonių mokyklos – daugiafunkcio centro direktorės Dalios Autukienės iniciatyva į protų kovą „Vienuolika – trisdešimt“ susirinko mokiniai ir suaugusieji. Džiugiai, nešini trispalviais vėjo malūnėliais, renginio dalyviai Bukonių kultūros centre pasidalijo į 11 komandų. Kultūros centro vadovė Karolina Petrenčiuk - Naujokienė parengė užduotis, kurios dalyviams padėjo geriau pažinti Lietuvos ir savo krašto Jonavos istoriją, reikšmingus mūsų kultūros, gimtosios kalbos įvykius. Centro vadovei Karolinai pravesti renginį padėjo septintokė Rugilė Patašiūtė. Visos kovos metu vyravo susikaupimas, komandinis susitelkimas ir didelis azartas. Ne veltui, pirmosios ir antrosios vietų laimėtojus skyrė tik vienas taškas. Kitos komandos taip pat nedaug atsiliko vienos nuo kitų. Visos komandos apdovanotos asociacijos „Bukonių kaimo bendruomenė“ narių keptais skruzdėlynais.

Po renginio visi dalyviai Bukonių kaimo erdves papuošė pačių gamintais vėjo malūnėliais. Visos Bukonių seniūnijos kaimų bendruomenės palaikė Bukonių kultūros centro vadovės Karolinos kvietimą vėjo malūnėliais papuošti savo kaimų erdves. Besisukantys vėjo malūnėliai džiugina ir kaimų gyventojus, ir svečius, ir pravažiuojančius žmones.

Džiaugiamės, kad bendras kaimų puošimas vėjo malūnėliais ir protų kova - ne tik gebėjimų ir žinių patikrinimas, bet ir puikus bendruomeniškumo pavyzdys, padedantis puoselėti valstybingumą, skatinantis pasitikrinti savo gebėjimus, įgyti naujus įgūdžius, domėtis savo kraštu ir jį atrasti vis iš naujo, ieškant ryšio su savo valstybe. Džiaukimės, kad esame LAISVI. Saugokime savo valstybę...

Aistė Pilipavičiūtė,

Bukonių mokyklos – daugiafunkcio centro lietuvių kalbos mokytoja