Paskelbtas Renginiai

Penktą kartą įteiktos Metų jonavietės nominacijos

Antradienis, 10 March 2020 12:05 Parašė 

Pirmadienio vakarą, minint Tarptautinę Moters dieną, Jonavos kultūros centre įvyko Metų jonavietės apdovanojimai. Jau penktą kartą rengiamuose, gražia miesto tradicija tapusiuose apdovanojimuose, buvo pagerbtos net keturios damos. Nuo vasario vidurio jonaviečiai buvo kviečiame siūlyti kandidates nominacijoms ir išrinkti, kurios moterys bus pagerbtos vakaro metu.

Į pilnutėlę salę susirinkusias moteris sveikino Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius, linkėdamas drąsos siekti tikslų ir dėkodamas už moterų veiklą, aiškiai matomą visuomenėje.

Pirmoji, „Metų jonavietės – gerumo švyturio“,  nominacija buvo teikiama moteriai, kurios geri darbai, labdaringa veikla ar nesavanaudiškas rūpinimasis artimu padeda kurti brandesnę visuomenę. Šią nominaciją Jonavos rajono meras įteikė Jūratei Povilavičienei - Jonavos onkologinių ligonių asociacijos „ŠKAC“ vadovei. Jonavoje organizacija veikia kiek daugiau, nei metus, tačiau per šį trumpą laiką tapo viltimi, paguoda ir įkvėpimo gyventi šaltiniu daugeliui jonaviečių, paliestų klastingos – vėžio – ligos. Jūratės asmenybė puikiai atspindi jos vadovaujamos asociacijos misiją - visiems žmonėms nešti žinią, kad onkologinė liga nėra gyvenimo nuosprendis. Savo asmenine gyvenimo patirtimi Jūratė liudija, kad liga neturi tapti kliūtimi gyventi oriai, todėl onkologinius ligonius kviečia burtis itin reikalingam savitarpio palaikymui ir pagalbai.

Antrąją, Metų profesijos pavyzdžio nominaciją, už išskirtinius laimėjimus profesinėje srityje įteikė rajono mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis. Ši Metų jonavietės statulėlė atiteko Astai Sivolovienei, Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorei. Asta Sivolovienė – ne tik Jonavos PSPC vadovė, bet ir šeimos gydytoja. Ši, iš pirmo žvilgsnio, trapi moteris iš tiesų spinduliuoja užsidegimu savo profesijai, kurią galima drąsiai vadinti net ne profesija, o Astos gyvenimo pašaukimu. Gerbiama kolegų, mylima pacientų, siekianti inovatyvių sprendimų pritaikymo įstaigoje, nuolat tobulinanti žinias, atvira naujovėms ir nebijanti iššūkių.

Metų jonavietės – bendruomeniškumo įkvėpėjos nominacija šventinį vakarą įteikta bendruomenės pareigūnei Saulei Dirsienei. Neseniai gražų jubiliejų paminėjusi Saulė yra tikrų tikriausias savo vardo atspindys. Savo energija, iniciatyvumu, idėjomis ir noru nušviesti situacijas, kuriose, atrodo, tiek tamsu, kad sunku įžvelgti šviesą tunelio gale, Saulė telkia jonaviečių bendruomenės narius. Vienas lauke – ne karys, bet ten, kur yra du ar trys, jau galima kovoti. Kovoti už geresnį pasaulį, už kiekvieną žmogų, metusi kelią dėl takelio, už situacijas, kurios atrodo neišsprendžiamos. Kai niekas negali, Saulė gali. Sutelkdama organizacijas, institucijas ir jos narius Saulė įkvepia bendruomeniškumui ir tarpusavio pagalbai.

Penktąjį kartą pagerbiant Jonavos moteris laukė staigmena – dar viena,  „Metų jonavietės – moterų lyderystės“ nominacija, kuri nebuvo skelbta, tačiau buvo įteikta už išskirtinį gebėjimą savo pavyzdžiu pakviesti lyderystei, paskatinti moteris būti drąsias, nebijoti permainų, siekti tikslų, už charizmą ir tiesiog begalinį moteriškumą. Ši nominacija atiteko Jonavos rajono savivaldybės tarybos narei Marijonai Širvelienei. Ji – daugeliui jonaviečių gerai pažįstama moteris, į kurią aplinkiniai maloniai kreipiasi Marytės vardu. Jau nebe pirmą kadenciją jonaviečiai patiki M. Širvelienei rajono tarybos narės pareigas. Jau kelerius metus ji vadovauja Moterų socialdemokračių klubui, kurio narėmis yra ne tik moterys, bet ir vyrai. Klubas organizuoja įvairias pažintines veiklas, kuriomis siekiama atkreipti dėmesį į moterų padėties visuomenėje problemas, skatinti moterų lyderystę, priešintis smurtui prieš moteris, gerinti moterų fizinę ir emocinę sveikatą, savirealizaciją ir profesines ambicijas.

Po nominacijų teikimo ceremonijos į salę susirinkusių moterų laukė Martyno Kavaliausko ir gyvo garso grupės koncertas, skambėjo lietuviški ir užsienietiški hitai. Šventės pabaigoje moterų laukė dar viena staigmena – kiekvienai įteiktas gėlės žiedas.

Organizatorių inf.