Paskelbtas Renginiai

Valstybės pavasarį pasitikome skambiomis dainomis

Antradienis, 10 March 2020 11:54 Parašė 

„Už kiekvieną stebuklą reikia savim užmokėti — savo gyvenimu, meile, širdim ir daina“, — ši Sąjūdžio veikėjo, daugybės premijų laureato, šviesaus atminimo rašytojo Justino Marcinkevičius mintis metaforiškai atskleidžia penktojo Senamiesčio gimnazijos patriotinės dainos konkurso „Dainuoju Lietuvai“ esmę: nepriklausomybės atkūrimas prilygsta stebuklui, kurį dera įprasminti gyvenimu, meile ir dainomis.

Smagu, kad į Senamiesčio gimnazijos kvietimą dainomis pasitikti mūsų valstybės pavasarį šiemet atsiliepė Raimundo Samulevičiaus ir Justino Vareikio progimnazijos, „Neries“ ir „Lietavos“ pagrindinės mokyklos. Dėkojame joms už originalius pasirodymus!

Šventės viešnia Jonavos savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė V. Šadauskienė džiaugėsi Senamiesčio gimnazijoje matydama tiek daug patriotiškų jaunų žmonių, padovanojo Lietuvos vėliavą. Renginio vedėjai V. Cibutavičiūtė ir Ž. Rudys akcentavo, jog lietuvių polinkis dainuoti aprašytas dar XVII amžiuje, juk dainuodami išsakome jausmus, įprasminame šeimą, darbą, meilę gimtinei.

Daug šiltų emocijų Lietuvai dainuodami paskleidė ir konkursinėje programoje dalyvavę gimnazistai. Įtikinamai, išraiškingai ir svarbiausia nuoširdžiai skambėjo devynių konkurso kolektyvų atliktos dainos.

Vertinimo komisijoje atsakingai dirbo R. Samulevičiaus progimnazijos mokytoja G. Jurkevičienė, gimnazijos direktorės pavaduotojas ugdymui S. Brazauskas, solistė, gimnazijos XVI laidos abiturientė P. Glušniova, muzikantas ir dainininkas, XI laidos abiturientas Š. Navickas bei gimnazijos mokinių prezidentas O. Rodaitis. Jų sprendimu, III vietą pelnė „Laisvę“ jautriai perteikusi IIIS1, II vietą užėmė partizanų kovas menančią dainą subtiliai atlikusi Ia. Sutartinės „Turėjo liepa“ iššūkį nepriekaištingai įveikusios IVB merginos ir šiemet įrodė, kad vertos nugalėtojų vardo. Jos kovo 10 d. dainavo ir prezidentūroje – renginyje „Švenčia laisvės vaikai“.

Prasminga šventė teikia vilčių, kad jame bendradarbiavę pagrindinių mokyklų mokiniai į Senamiesčio gimnaziją ateityje gal sugrįš ne tik dainuoti, bet ir mokytis. Už saldžius prizus dėkojame renginio rėmėjams – kepyklėlei „Ką manė kamanė“ ir Gimnazijos tarybai.

Senamiesčio gimnazijos informacija