Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Futsal A lyga: įspūdingas „Vikingų“ pusfinalis, finalas pradėtas nesėkme

Pirmadienis, 09 March 2020 16:05 Parašė 

Penktadienį 2019-2020 metų Lietuvos Optibet futsal A lygos čempionate buvo sužaistas paskutinysis pusfinalio susitikimas. Tačiau komandoms nėra kada ilsėtis ir jau praėjusį sekmadienį (kovo 8 d.) pradėjo kovas dėl apdovanojimų.

Jei smulkiau grįžtant prie lemiamų, trečiųjų, pusfinalio rungtynių Gargžduose, kur „Pramogos-SC“ susitiko su Jonavos „Vikingais“ (vadovas Aironas Morkūnas, treneris Aurimas Mockus),  tai, kaip ir Jonavoje, pirmoje rungtynių pusė puolime nieko naudingo nedavė. Abi ekipos kūrė progas, tačiau vartininkais liko „sausi“ ir viskas nusikėlė į antrąjį kėlinį.

Visgi, pirmasis kėlinys įsimintinas buvo vienu jonaviečiams liūdnu faktu. Varžovų futbolininkas grubiai sužaidė prieš Paulių Osauską ir pirmasis užsidirbo įspėjimą, bet tai „Vikingams“ papildomai bonusų nesuteikė, nes P. Osauskas jau nebegalėjo tęsti šio svarbaus mačo.

Bet visa tai dar labiau suvienijo Jonavos futbolininkus ir sudirbo sportinis pyktis. Jau 17-ąją antrojo kėlinio sekundę „Vikingų“ vartininkas Egidijus Žagaras per visą aikštę užmetė kamuolį ant galvos Benui Spietiniui ir šis permetė kamuolį per vartininką ir išvedė svečius į priekį. Po šio įvarčio „Pramogos-SC“ perėmė iniciatyvą, bet suklydo aikštės viduryje ir į žaibišką kontrataką išbėgę „Vikingai“ pelnė antrą įvartį – po B.Spietinio perdavimo pasižymėjo Vadimas Pinko.

Šeimininkams tai buvo skaudus kirtis, bet labai greitai 28 min. jie sušvelnino atsilikimą (2:1). Savų sirgalių palaikomi gargždiškiai toliau siekė pakeisti įvykių eigą, bet į svečius atvykusiems Jonavos sirgaliams dar kartą buvo kuo džiaugtis, kai grubiai gynyboje suklydę varžovai 31 min. leido Gyčiui Vasyliui sugrąžinti dviejų įvarčių persvarą. Tai jau buvo solidu.

 Likus kiek daugiau nei 7 minutėms, „Pramogos-SC“ vietoj vartininko įleido penktą žaidėją, visiškai kontroliavo kamuolį, bet vienoje iš situacijų Jonavos vartininkas E. Žagaras vėl  tapo sėkmės kalviu, kai sugavo varžovų smūgiuotą kamuolį, pats pradėjo ataką, atliko perdavimą pabėgusiam Lukui Čepkauskui ir rezultatas tapo 4:1 „Vikingų“ naudai.

Per likusį laiką Jonavos salės futbolininkai užtikrintai apsiginė ir šventė pergalę rezultatu 4:1. Šis rezultatas tapo istoriniu, nes tai geriausias jonaviečių pasiekimas rungtyniaujant pajėgiausioje šalies salės futbolo lygoje. „Vikingai“ pateko į finalą ir mes iššūkį daugkartiniams salės futbolo bei taurės laimėtojams Kauno „Vytis“ futbolininkams.

„Vikingai“ sudėtis – Egidijus Žagaras, Martynas Stankevičius, Benas Spietinis, Artūras Rocys, Paulius Osauskas, Gytis Vasylius, Lukas Čepkauskas, Vadim Pinko, Aleksandr Lebedev, Andrius Skorupskas.

Finalo Garliavoje tarp „Vyties“ ir „Vikingų“ tik pirmajame kėlinyje pavyko jonaviečiams pasipriešinti pripažintiems lygos favoritams. Nors 10 min. varžovų gretose pasižymėti pavyko rezultatyviausiam pirmenybių žaidėjui Lukui Sendžikui, tačiau jau po kelių minučių „Vikingai“ nudžiugino savo sirgalius ir Aleksandras Lebedev atstatė pusiausvyrą (1:1).

Visgi, vienas geriausių ir Lietuvos salės futbolo rinktinės žaidėjų, kaunietis Lukas Sendžikas po pertraukos sužlugdė viltį „Vikingams“ pratęsti sėkmingą rungtynių seriją. Šis futbolininkas pelnė savo antrąjį įvartį, o ne už ilgo Justinas Zagurskas leido Kauno ekipai pirmauti jau ir 3:1. Jonaviečių pastangos pasižymėti taip ir liko neįgyvendintos, o „Vytis“  mačą baigė L. Sendžiko „hetriku“ ir pirmąją tarpusavio pergale rezultatu 4:1. Tad serijoje iki dviejų pergalių „Vikingai“ atsilieka 0:1.

Kovoje dėl trečiosios vietos Gargždų „Pramogos-SC“ savo aikštelėje pirmosiose rungtynėse rezultatyviame mače 7:4 įveikė Mažeikių FK „VIP“.

Antrosios finalo rungtynės tarp „Vikingų“ ir Kauno „Vyčio“ vyks Jonavos sporto arenoje, tačiau rašant šį straipsnį tiksli rungtynių data dar nebuvo žinoma.

GYTIS RAMANAUSKAS