Paskelbtas Sportas

Ketvirtfinalis pradėtas pergale

Pirmadienis, 09 March 2020 16:01 Parašė 

2019-2020 metų Lietuvos moterų tinklinio čempionate prasidėjo atkrentamosios varžybos. Pirmenybėse šiame sezone rungtyniavo  septynios ekipos, todėl visos ir pateko į ketvirtfinalį. Tačiau pirmąją vietą užėmusi TK „Kaunas“-VDU komanda iš karto užsitikrino vietą pusfinalyje, nes varžybose nebuvo aštuntosios ekipos, su kuria turėtų žaisti kaunietės.

Likusios komandos sužaidė savo pirmuosius mačus pirmajame atkrentamųjų etape. Pastaruoju metu Lijos Darandovienės treniruojama Jonavos „Aušrinė-KKSC“ komanda, reguliariajame sezone užėmė trečiąją vietą ir ketvirtfinalį pradėjo su šeštoje vietoje buvusia Lietuvos sporto universiteto (LSU) ekipa. Pirmosios tarpusavio rungtynės vyko svečiuose, Kaune.

Tik prasidėjus mačui iš karto šeimininkės spurtavo 3:0, tačiau Jonavos tinklininkės pamažu persvėrė rezultatą (10:7). Nors studentėms dar buvo pavykę išlyginti rezultatą (10:10), bet solidžią atkarpą sužaidusios jonavietės jau buvo arti pergalingo seto (23:14). Varžovės ėmė mažinti atsilikimą, bet klaidos suteikė galimybę laimėti viešnioms (25:18).

Antrojo seto pradžioje viskas vyko atvirkščiai. Jau jonavietės spurtavo (3:0, 12:7), tačiau šeimininkės  neketino taip lengvai sudėti ginklų. Vienu metu Jonavos tinklininkės pirmavo tik vienu tašku (16:15), bet baigiantis setui jos vėl sužaidė užtikrinčiau ir įstengė laimėti antrąjį setą (25:20).

Nieko naujo nevyko ir trečiajame sete. Jonavietės siekė padidinti savo persvarą, o studentės jį tik mažino. Įpusėjus setui jau buvo lygybė (14:14). Tuomet lūžis sete įvyko, kai Jonavos žaidėjos laimėjo atkarpą 4:0 ir išlaikė tokią persvarą (21:17). Visi paskutinieji šio seto taškai vėl priklausė „Aušrinė-KKSC“ komandai, kuri ne tik laimėjo setą 25:17, bet ir pirmąjį tarpusavio mačą rezultatu 3:0.

Jonavos komandos gretose rezultatyvumu išsiskyrė keturios žaidėjos: Gerda Grudzinskaitė ir Irina Andrejeva – po 13, Gabija Kasperavičiūtė – 12, Vaiva Valionytė – 10 taškų.

Kitose dvejose rungtynėse pergalės taip pat šventė svečiuose žaidusios komandos. Alytaus „Prekyba-Parama“ 3:0 Gargžduose įveikė Sporto centro ekipą, o sostinėje susitiko dvi šio miesto komandos. SM „Tauras“-VTC neatsilaikė prieš Universitetą ir nusileido šiai ekipai taip pat 0:3.

Visų komandų atsakomosios rungtynės vyks kitą savaitę. Kovo 12 d., ketvirtadienį, „Aušrinė-KKSC“ ir LSU ekipos susitiks Jonavos sporto arenoje. Rungtynių pradžia 19.30 val. 

GYTIS RAMANAUSKAS