Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Šachmatų čempionas - Ivan Astreiko

Penktadienis, 06 March 2020 08:40 Parašė 

Pasibaigė 2020 m. Jonavos rajono šachmatų pirmenybės, kurios vyko du sekmadienius. Varžybas pradėjo 12 dalyvių, o baigė -  11. Vienas šachmatininkas dėl svarbių priežasčių antrą varžybų dieną negalėjo dalyvauti. Jo ankstesni rezultatai buvo anuliuoti.

Rajono pirmenybės vyko sklandžiai. Miela, kad į žaidimą įsijungė keletas jaunesnio amžiaus disciplinuotų žmonių. Varžybos vyko ratų sistema, po dvidešimt minučių kiekvienam žaidėjui iki partijos pabaigos.

Jau pirmą žaidimo dieną po penkių partijų surinkęs keturis taškus Ivan Astreiko ir toliau tvirtai laikėsi. Galop iš dešimt galimų taškų pelnęs aštuonis tapo rajono čempionu. Didelė pagarba vyriausiajam šachmatininkui, einančiam 84-uosius metus ir tapusiam nugalėtoju. Ir tai ne atsitiktinumas. I.Astreiko pastoviai treniruojasi, nagrinėja įžymiausių pasaulio šachmatininkų partijas.

Pustaškiu nusileidęs čempionui, antrą vietą laimėjo Jonas Venckas. Ir šis veteranas nepasiduoda. Po penkis su puse taško surinko Romanas Tvaronavičius, Ivanas Maksimcevas ir Kazimieras Skuja. Skaičiavimas pagal koeficientą trečią vietą lentelėje lėmė i. Maksimcevui. Ketvirtuoju tapo K.Skuja, penktuoju - R.Tvaronavičius.

Nugalėtojas I.Astreiko buvo apdovanotas taure, diplomu ir piniginiu prizu. Pelniusiems antrą ir trečią vietas šachmatininkams buvo įteikta taurės ir diplomai. 4 ir 5 vietų laimėtojai savo kraitę papildė medaliais ir diplomais. Žaidusi viena moteris Regina Barakūnienė buvo pagerbta medaliu ir diplomu. Beje, už taures ir medalius sumokėjo kūno kultūros ir sporto centras.

Iki sekančių aukštesnio lygio rajono šachmatų pirmenybių!  

Bronislava Narakaitė