Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje dezinfekuojamas viešasis transportas

Penktadienis, 06 March 2020 08:36 Parašė 

Rea­guo­da­ma į Lietuvoje paskelbtą ekstremalią situaciją, UAB „Jonavos autobusai" ėmė­si vi­sų pre­ven­ci­nių veiks­mų vi­ru­so pli­ti­mui už­kirs­ti.

Nuo antradienio visus autobusus dezinfekuoja valytojų brigada. Kai autobusai įvažiuoja į autobusų stotį ir išleidžia keleivius, transporto priemonės operatyviai valomos ir į miestą bei priemiestį vykstančius keleivius jau pasitinka dezinfekuotos. Naudojant valymo ir dezinfekavimo priemones kasdien nuvalomi visi paviršiai, su kuriais kontaktuoja keleivių rankos – turėklai, rankenos, sėdynių atlošų porankiai, langų rėmai.

Taip pat autobusų stotyje kleiviams ir viešojo transporto vairuotojams platinamos rekomendacijos, kaip saugotis nuo virusų, užtikrinti asmeninę higieną, rūpintis savimi ir aplinkiniais.

UAB „Jonavos autobusai" turi įsigiję įvairių dezinfekcinių priemonių – rankų ir paviršių valymo skysčių, respiratorių, akinių, vienkartinių pirštinių, šluosčių. Dėl šių priemonių naudojimo kiekvienas atsakingas darbuotojas instruktuojamas, taip pat visiems darbuotojams nuolat akcentuojama paviršių dezinfekavimo ir vėdinimo svarba.

Taip pat norime informuoti keleivius, kad net ir nesant ekstremalių situacijų, autobusų parke įprastai taikomos keturios autobusų valymo rūšys: kasdienis, periodinis, generalinis viso autobuso plovimas bei sėdynių plovimas.

UAB „Jonavos autobusai" info.

E. Utyros nuotr.