Paskelbtas Renginiai

Nacionalinė viktorina kviečia Jonavos miesto gyventojus pasitikrinti žinias

Antradienis, 03 March 2020 11:08 Parašė 

2020 m. kovo 7 d. net 40-yje Lietuvos ir užsienio miestų, tarp jų ir Jonavoje, vyks išskirtinis žinių apie Lietuvą pasitikrinimo konkursas – Nacionalinė viktorina.

Šis renginys bus tarsi didelis individualus protmūšis, kurio metu dalyviai atsakinės į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas, tokias kaip kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi viktorinos klausimai bus susiję su Lietuva bei lietuviais.

Klausimai bus vienodi ir viktorina prasidės tuo pačiu metu visoje Lietuvoje, atsakymus į juos reikės pateikti raštu, užrašant juos ant viktorinos vedėjo išdalintų klausimynų. Jonavoje viktorina vyks Jonavos viešojoje bibliotekoje (Žeimių g. 9), jos pradžia – 13 val.

Viktoriną sudarys du kėliniai, vieno trukmė – 60 minučių, per jį dalyviai turės atsakyti į 120 klausimų. Tarp kėlinių bus trumpa pertrauka, per kurią žaidėjai galės atsipūsti. Bendra renginio trukmė, įskaitant ir atsakymų taisymą – apie tris su puse valandos.

Viktoriną trečius metus iš eilės organizuoja naujienų portalas 15min. Šiemet viktorina skirta paminėti Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui, kurį minėsime 2020 m. kovo 11 d.

Dalyvavimas viktorinoje – nemokamas. Viskas, ką reikia padaryti, norint dalyvauti – tai užsiregistruoti. Tą galima padaryti portale 15min esančiame Nacionalinei viktorinai skirtame polapyje, kurį rasite paspaudę šią nuorodą: https://www.15min.lt/nacionaline-viktorina.

Užsiregistravę kovo 7 d. prieš prasidedant viktorinai atvykite į Jonavos viešosios bibliotekos Skaityklą (I a.). Su savimi tereikia turėti rašymo priemonę.

Organizatoriai maloniai kviečia Jonavos gyventojus aktyviai dalyvauti viktorinoje, pasitikrinti žinias ir sužinoti daug naujo apie Lietuvą!

Organizatorių inf.