Paskelbtas Sportas

Karūnuoti Lietuvos diskgolfo žiemos čempionai

Pirmadienis, 02 March 2020 11:48 Parašė 

Neseniai Jonavoje praūžė Lietuvos Diskgolfo Žiemos Čempionatas. Tau jau buvo šeštasis jaunos sporto šakos čempionatas žiemą. Tradiciškai jis vyko Survilų kaimo turizmo sodyboje įsikūrusiame diskgolfo aikštyne.

Geriausią rezultatą (-18 nuo PAR) visame turnyre pasiekė Lietuvos diskgolfo reitingo lyderis Gabrielius Gricius (Vilnius, DiscCity komanda). Jis apginė pernai iškovotą titulą ir prie šešių vasaros čempiono medalių pridėjau jau trečią žiemos auksą. Antrą vietą iškovojo Gabrieliaus komandos draugas, taip pat vilnietis Mindaugas Pošius (2018 metų čempionas) su rezultatu -6. Bronzos medalį išsivežė svečias iš Latvijos Uvis Sunakslis (-4).

Tarp moterų vėl dominavo DiscCity komandai atstovaujanti, pajėgiausia Lietuvos moterų diskgolfo žaidėja Mireta Jurgelevičiūtė (Šveicarija, Jonavos raj.). Tai jai jau penktas žiemos auksas! M.Jurgelevičiūtės rezultatas - +40 (prie PAR). Gan rimtą konkurenciją sudarė klaipėdietė Oksana Žukauskienė, su rezultatu +45 užėmusi antrą vietą. Tai pirmas O.Žukauskienės medalis iškovotas Lietuvos čempionatuose! Trečioje vietoje liko pernai metų vicečempionė, vilnietė Svetlana Kobec (+53).

Šalia pagrindinių vyrų ir moterų varžybų, kartu vyko ir jaunimo (iki 15 metų), bei 40+ amžiaus vyrų kovos. Tarp vyriausių žaidėju žiemos čempiono titulą susigražino Miroslavas Jurgelevičius (Šveicarija, Jonavos raj.). Tai jau trečias pergalingas čempionatas jam. Tiesa pasibaigus visiems trims varžybų ratams, M.Jurgelevičiaus rezultatas buvo lygus su vilniečio Tado Ūselio (abu po -3). Buvo organizuotas “staigios mirties” peržaidimas, kur sėkmė šypsojosi vietiniam žaidėjui. Trečioje vietoje liko kitas Vilniaus atstovas Darius Gricius (+11). Visi trys 40+ amžiaus grupės prizininkai atstovauja DiscCity komandai.

Jaunimo tarpe varžėsi parko šeimininkai brolis ir sesuo Ąžuolas ir Austėja Survilos. Jaunimas žaidė tik du ratus, per kuriuos jaunasis Ąžuolas įrodė savo pranašumą prieš vyresnę sesę Austėją (rezultatai atitinkamai +27 r +37). Trečias liko Dennis Pranckūnas iš Šveicarijos (Jonavos raj.).

Čempionatas buvo rekordinis dalyvių gausa - iš viso čempionate dalyvavo 78 diskgolfo žaidėjai, tarp kurių buvo ir 6 svečiai iš Latvijos. Per dvi dienas sportininkai sužaidė po tris ratus po 18 krepšių. Nors čempionatas ir vyko žiemą, bet gamta sportininkams padovanojo rudeniškų išbandymų – teko žaisti gan ekstremalioms sąlygoms lyjant ir pučiant smarkiam gūsingam vėjui.

Lietuvos diskgolfo žiemos čempionatas buvo pirmasis iš didžiųjų turnyrų Lietuvoje 2020 metų sezone. Balandžio mėnesį startuos Lietuvos Taurės varžybos, kurios vyks penkiais etapais – dvejuose parkuose Jonavos rajone, Vilniuje, Panevėžyje ir Zarasų rajone. Balandžio pabaigoje Vilniaus Pūčkorių diskgolfo aikštyne vyks „Innova Baltic Tour“ serijos etapas, kuriame laukiami geriausi Baltijos valstybių žaidėjai.

Rugpjūčio 1-2 dienomis Zarasų rajone įvyks jau 12-tas Lietuvos Diskgolfo Čempionatas. Rugpjūčio viduryje keturi Lietuvos atstovai prieš pat Pasaulio čempionatą, kuriame dalyvaus ir lietuviai, dalyvaus kas antrus metus vykstančiame Europos Diskgolfo čempionate, kuris šiemet rengiamas Čekijoje.

GYTIS RAMANAUSKAS